DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Russell a Mercedes vezére lehet

Az 1997-es világbajnok szerint George Russell könnyen átveheti a vezető szerepet a Mercedes csapatán belül. Jacques Villeneuve úgy érzi, a Hollandiában hozott döntései egyértelműen erre utalnak.

Kiváló versenyzéssel a második pozícióban zárt a Holland Nagydíjon George Russell. A fiatal brit pilóta az utolsó biztonsági autós fázis alatt az élmezőny jelentős részéhez hasonlóan lágy gumikra váltott, a döntése pedig kifizetődőnek bizonyult, hiszen csapattársát is megelőzte, egy darabig pedig a futamgyőztes Max Verstappen tempóját is képes volt tartani.

Jacques Villeneuve szerint a Zandvoortban látottak alapján egyértelmű, hogy Russell hamarosan az istálló vezérévé nőheti ki magát, amit jól mutatott az is, mikor a safety car mögött autózva folyamatosan sürgette csapatát a kerékcserét illetően.



„Változást látok a Mercedesen belül. George Russell gyorsan a csapat vezérévé fejlődhet. Ő maga hozta meg a döntést, hogy a lágy gumikat választja, miközben Lewis Hamilton, minden tapasztalatával és bajnoki címével ugyanezt megtehette volna. Megdöbbentett a versenyen való kirohanása, és különösen az a mód, ahogyan tette” – idézte Villeneuve szavait a PlanetF1.

A kanadai úgy látja, abszolút nem volt méltó egy hétszeres világbajnokhoz az a viselkedés, amit Hamilton tanúsított. Villeneuve meglátása szerint hamarosan eljön az idő, amikor Russell első számú pilótává léphet elő a Mercedesnél.

„Egyszerűen agresszív és szinte már sértő volt, amit tett. Jó, hogy bocsánatot kért, de ez nem illik egy bajnokhoz. Azok után, amit a csapat jelentett neki, nem szabadna így beszélnie velük” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: