DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell még bízik a győzelemben

Továbbra is lát esélyt arra George Russell, hogy idén futamot nyerjen a Mercedes. A fiatal brit versenyző szerint megvan a kellő versenytempójuk ahhoz, hogy elérjék a céljukat.

A Mercedes autói nagyszerűen teljesítettek a gumikezelés tekintetében, így Lewis Hamilton és George Russell számára is esély nyílt arra, hogy megnyerje a Holland Nagydíjat, továbbá a kettős dobogó is kilátásban volt. Végül csak egyikük állhatott fel a pódiumra, ami nagyban köszönhető volt annak, hogy a biztonsági autós fázis alatt kizárólag Russell kapott friss lágy abroncsokat, a 24 éves pilóta viszont egy darabig hasonló tempóra volt képes, mint a futamgyőztes Max Verstappen.

Az istálló stratégiáját a csapatfőnök, Toto Wolff is megvédte, a futamot követő sajtóeseményen pedig Russell is úgy vélte, hogy a lehető legjobb döntést hozták. „Azt hiszem, csapatként ez egy hihetetlenül nehéz döntés volt, mert ha mindketten kiálltunk volna a bokszba, akkor átengedtük volna a pozíciót Maxnak. Ha kint maradtunk volna, valószínűleg mindketten kikapunk tőle. A legjobb esélyünk a győzelemre az volt, hogy megosztjuk az autóinkat, az egyikünk előtte marad, a másik pedig mögötte, és meglátjuk mi lesz” – árulta el Russell a Formula.hu munkatársának jelenlétében.



A német márka versenyzője magabiztosan készül a következő futamokra, mivel véleménye szerint a Mercedesben már abszolút megvan a potenciál a győzelemhez.

„Kétségtelen, hogy megvan a versenytempónk ahhoz, hogy győzni tudjunk. Abszolút biztos vagyok benne. Ha most a második, harmadik, vagy a negyedik helyről indulunk, akkor valószínűleg megnyerhettük volna ezt a futamot. Ez alapvetően a szombati kvalifikációs teljesítményen fog múlni. Ha továbbra is a hatodik, vagy a nyolcadik helyre kerülünk, akkor nagyon nehéz lesz megnyerni egy versenyt. Egy kicsit több varázslatot kell találnunk az időmérőn, ahogy azt Budapesten is megmutattuk” – zárta gondolatait Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: