DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff és Horner: Németország egy fontos piac számunkra

Ugyanazt a véleményt fogalmazta meg a Német Nagydíj, és a német pilóták jövőjével kapcsolatban a Mercedes és a Red Bull csapatfőnöke. Úgy gondolják az F1-nek szüksége van erre a piacra.

Bár évekkel ezelőtt ez még elképzelhetetlen lett volna, jelenleg nincs ott a Német Nagydíj a naptárban, a jelenlegi helyzet alapján pedig kevés esély van arra, hogy a futam visszatérhet. A Formula-1-ben jelenleg két német versenyző is jelen van, ám a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja a királykategóriát, Mick Schumacher jövője pedig továbbra sem biztosított.

Ezzel kapcsolatban Christian Horner és Toto Wolff is egyetértettek, miszerint a sportág és a gyártók számára továbbra is fontos Németország, így véleményük szerint erre jobban oda kellene figyelni. „Őrület ebbe belegondolni. Ennyi év után Michael Schumacherrel és Sebastian Vettellel ez nagyon szokatlan lenne. Németország fontos piac számunkra, és Max Verstappen esete is azt mutatja, hogy egy versenyző milyen lelkesedést tud kiváltani egy országban. Ehhez hasonlót Németországban Schumachernél láttunk” – utalt a Red Bull csapatfőnöke a hétszeres világbajnok iránti rajongásra.



Wolff némileg ennél is továbbment, ő ugyanis úgy véli, hogy egy német futam mellé, egy német pilóta is szükséges, Mick Schumacherről pedig azt gondolja, kiérdemelte a helyét.

„Szükségünk van egy német pilótára, és én is szeretnék egy németországi futamot. Erre mindenképpen megoldást kell találnunk. Németország fontos piac, amit meg kell őrizni. Mick is egy nagyszerű személyiség, tehetséges és gyors, egyszerűen csak időre lenne szüksége” – árulta el a szakember a Bildnek adott interjúban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: