DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

McLaren: Piastrit alaptalanul kritizálják

Nem tartják jogosnak azokat a kritikákat a McLarennél, melyek Oscar Piastrira vonatkoznak. A wokingiak csapatfőnöke közben már alig várja, hogy a fiatal ausztrál pilótával együtt dolgozhassanak.

Hatalmas port kavart Oscar Piastri esete, akit Fernando Alonso távozása után ugyan bejelentett az Alpine, mint 2023-as pilótájukat, ám maga az érintett elég hamar cáfolta ezt. Azóta már ismertek a részletek, a korábbi F2-es bajnokra hamarabb lecsapott a McLaren, és tudni lehet, hogy jogilag is tiszta volt az ügylet.

Az esetet követően a csapat, és jövőbeli versenyzője is a kritikák kereszttüzébe került. Többen vélték úgy, hogy a McLaren lépése méltánytalan volt Daniel Ricciardóval szemben, ahogyan a távozását kezelték, de Piastrival szemben is megfogalmazódott néhány vád. Andreas Seidl úgy látja, ezek teljesen alaptalanok, az istállónál pedig mostantól kezdve a jövőre koncentrálnak.



„Végül is jó, hogy a tények kiderültek, és jó, hogy mások is látták az ítéletet. Mindenki elolvashatja és levonhatja a saját következtetését. Ez egy elég egyértelmű ügy volt, valamint kijavít néhány olyan ítéletet is, ami nem volt helyénvaló és inkább igazságtalan volt Oscarral kapcsolatban. Most egyszerűen csak arra koncentrálunk, hogy befejezzük a szezont Daniellel együtt, aztán pedig alig várjuk a folytatást Oscarral, aki egy hatalmas tehetség, és rengeteg potenciállal rendelkezik. Tudjuk, hogy sok munkánk lesz vele, de már nagyon várjuk” – idézte a csapatfőnök szavait a Motorsport.

Seidl a történtekhez hozzátette, sosem aggódott túlságosan a rajongók véleménye miatt, mivel a színfalak mögött minden érintett tisztában volt a helyzettel. „Ezt nem veszem magamra. Az ügy mindig is egyértelmű volt. Rendelkeztünk egy szerződéssel, volt egy regisztráció a CRB-nél, amely júliusban megerősítette, hogy nincs probléma, így őszintén mondhatom, innen nézve sokkal kevesebb izgalom volt, mint azt valószínűleg mindenki gondolta” – zárta gondolatait Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: