DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: A Ferrari ismét segítséget nyújtott

Fernando Alonso rendkívül elégedett a Zandvoortban elért hatodik hellyel, azonban elismerte, hogy meglehetősen embert próbáló versenyen van túl. Emellett nem felejtett el odaszúrni a Ferrarinak sem.

A Holland Nagydíj egyik legjobb teljesítményét Alonso nyújtotta, aki a tegnapi balul sikerült időmérő edzést követően csupán a 13. helyről vághatott neki a versenynek, remek versenyzéssel azonban meg sem állt egészen a hatodik pozícióig. Ebben segítségére volt Carlos Sainz öt másodperces időbüntetése is, amit veszélyes kiengedés miatt szabtak ki a Ferrari pilótájára a felügyelők.

„A verseny elején sikerült megelőznünk az AlphaTaurikat a pályán, de ennek ellenére nagyon nehéz volt ma előzni. Ezt követően jónak tűnt a helyzet, különösen azután, hogy a tegnapi időmérő edzésen sikerült megspórolnunk egy szett lágy keverékű gumit. Az utolsó biztonsági autós szakasz azonban megnehezítette a dolgunkat, mert mindenki kiállt új abroncsokért. Nehéz volt így megtartani a pozíciónkat, de végül Carlos büntetésével a hatodik helyen végeztünk, ami nagyon jó eredmény” – mondta a kétszeres világbajnok a Formula.hu jelenlétében.



A rutinos spanyol elismerte, hogy rendkívül nehéz 72 kört tudhat maga mögött, a megszakítások miatt ugyanis folyamatosan koncentrálnia kellett a körülötte zajló eseményekre: „Nagyjából hetven időmérős kört kellett teljesítenem, mert nem volt lehetőség a pihenésre a futam közben. Az autó nagyon jól működött, de sajnos a rajtot követően pozíciókat veszítettem az 1-es kanyarban, ami miatt keményen kellett nyomnom a verseny elején. Aztán azt gondoltuk, hogy a friss gumikon nyugis lesz a vége, de a safety car miatt az utolsó körökben is folyamatosan küzdenem kellett a többiekkel. Nagyon kimerítő verseny volt” – magyarázta Alonso. „Nem tudom, hogy ez volt-e az idei legerősebb futamom, de biztosan a legjobbak közé tartozik.”

Alonso a verseny során Lando Norrisszal vívott kemény csatát az 1-es kanyarban, ahol a McLaren pilótája a pálya külső ívére kényszerítette a spanyolt, akinek azonban nem volt ellenére az ifjú brit megmozdulása : „Rendben volt a manőver. A problémát az jelenti, hogy ha ott rámész a rázókőre, akkor sérülhet az autó, ezt láthattuk Checo és Carlos esetében is, én viszont szerencsés voltam. Furcsa az ezzel kapcsolatos szabály, mert amennyiben ott fal lenne, akkor másképp kellene kezelned a külső íven lévő autót, de ez van.”

„A végén tudtam Carlos időbüntetéséről, ezért nem próbáltam meg harcolni velük, inkább a mögöttem lévő ellenfelekre koncentráltam, mert az én versenyem nem a Red Bull és a Ferrari ellen volt. Összességében jó futamunk volt, és Spához hasonlóan most is kaptunk egy kis ajándékot a Ferraritól” – szúrt oda Alonso volt csapatának. 

A spanyol azt is elmondta, hogy az előzetes szimulációk alapján maximum a kilencedik pozíciót tartották elérhetőnek, ezért teljesen elégedett a megszerzett hatodik hellyel, Monzában pedig szeretné tovább folytatni immár tíz futamosra nyúló pontszerző szériáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: