DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner nem számított Verstappen győzelmére

Még Christian Hornert is meglepte Max Verstappen spái hihetetlenül gyors felzárkózása. A csapatfőnök nem számított a győzelemre, de maximálisan elégedett az 1-2-es eredmény miatt.

Számítani lehetett rá, hogy a Red Bull tarolni fog Spában ezen a hétvégén, az a fölény azonban, amit már a kvalifikáción is produkáltak, mindenkit meglepett, még magát a csapatfőnököt, Christian Hornert is. A csapat maximálisan elégedetten távozhat, ugyanis minden pontot begyűjtöttek, amit csak tudtak, annak ellenére is, hogy holland versenyzőjük csupán a tizennegyedik helyről rajtolhatott motorcsere-büntetése miatt. 

„Soha nem gondoltam volna, hogy Max nyer” – szögezte le Horner a futam leintését követően. Mint a Sky Sportsnak elmondta: óriási teljesítmény volt ez a hétvége a csapattól. „Nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan az élre kerül és mindketten elöl végeznek. Nagyszerű teljesítmény volt, akárcsak 2010-ben!” – fogalmazott a csapatfőnök.

 



„Max nem volt mohó a rajtnál, szépen végighaladt az úton, hihetetlen volt!” – idézte fel az első köröket, amely bár káosszal telített volt, mindkét pilóta el tudta kerülni az ütközést és az ezzel járó hátráltató tényezőket. A biztonsági autós fázistól kezdve a holland világbajnok gyakorlatilag más ligában versenyzett.

A spái 1-2-es eredménnyel Max Verstappen tovább növelte előnyét az egyéni bajnokságban, Sergio Perez Charles Leclerc elé került, továbbá a konstruktőri bajnokságban való fölényük is nőtt. Horner ellen ellenére nem szeretne hátradőlni. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy túlságosan előreszaladjunk. A legfontosabb, hogy az egész csapat teszi a dolgát, hozzuk a maximum teljesítményt és az eredményeket, ahogy az autó engedi” – zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: