DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Ehhez fogható hétvégét elképzelni sem tudtam

Szülőhazájában más ligában versenyzett Max Verstappen ezen a hétvégén. Megszerezte a maximális 26 pontot, ezzel 96 pontra növelte előnyét az egyéni bajnokságban Charles Leclerc-rel szemben.

Stabil hétvégét tudhat maga mögött a Red Bull, hiszen azon túl, hogy számítottak rá, nekik áll majd a zászló, Max Verstappennel gyakorlatilag letarolták az egész mezőnyt a kvalifikáción és a versenyen is. Ugyan a holland motorcsere miatti rajtbüntetése azt jelentette, hogy csupán a tizennegyedik helyről vághat neki a futamnak, ennek ellenére már a tizenkettedik körben az élen autózott. 

Max Verstappen más ligában versenyzett Spában, így amellett, hogy a győztes és a nap versenyzője is ő lett, bezsebelte a leggyorsabb körért járó pluszpontot is. Huszonhat pontot szerzett, tizenhat ponttal növelte előnyét, kilencvenhat ponttal vezet, eddig kilenc futamot nyert meg a tizennégyből, és ha ez nem lenne elég: a Red Bull annak is örülhet, hogy Sergio Perez a második helyen végezve megelőzte Charles Leclerc-t az egyéni bajnokságban.

 



„Eseménydús első kör volt, sok minden történt körülöttem. Ami azt illeti, nem volt könnyű elkerülni a zűrt” – fogalmazott Verstappen a futam leintését követően. Mint elmondta, onnantól vált számára igazán élvezhetővé a verseny, miután a biztonsági autó elhagyta a pályát Lewis Hamiltonék ütközése után.

„Elképesztő volt az autó! Jókor és jó helyeken tudtam előzni és sikerült vigyáznom az abroncsokra. Így sikerült egyre előrébb kerülnöm. Onnantól, hogy az élre álltam, mindent kézben tartottam. Én magam sem hiszem el, mennyire jó volt az autó és az eredmény is kiváló!” – tette hozzá a győztes. „Olyan hétvége volt ez, amilyet korábban el sem tudtam volna képzelni! Remélem, hogy lesz még ilyen, kőkeményen dolgozunk majd ezért!”

A hazai nagydíjról Verstappen szűkszavúan csak annyit mondott: egyelőre kiélvezi a győzelmét, Hollandiában pedig meglátják, mire lesznek képesek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: