DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Binotto további fejlesztéseket sürget

Érhető módon csalódott volt a Belga Nagydíjat követően Mattia Binotto. A Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy a Red Bull előnybe került, az előrelépéshez pedig úgy véli, újabb fejlesztések kellenek.

A Ferrari már a nyári szünet előtt is jelentős hátrányba került a Red Bullal szemben, ami Belgiumban csak tovább nőtt, miután az energiaitalosok kettős győzelmet arattak. Carlos Sainz a pole-pozícióból csak a harmadik helyet tudta elérni, Charles Leclerc pedig hiába rágta át magát a mezőnyön a rajtbüntetését követően több dolog is szerencsétlenül alakult a számára.

A gumikkal való szenvedés mellett a monacói pilótával legalább a leggyorsabb körért járó egy pontot szerették volna megszerezni a futam végén, ám végül sem ez, sem pedig az ötödik hely nem jött össze. Leclerc a bokszban túl gyorsan hajtott, így büntetésének köszönhetően csak a hatodik lett, ám a csapatfőnök szerint kénytelenek voltak kockáztatni.



„Helyes döntést hoztunk. Elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Tudtuk, hogy nagyon szoros volt, és hogy előznie kellett, de ez volt a helyes döntés. Végül nem sikerült a leggyorsabb kört megfutnunk, de ezt meg kellett próbálnunk” - mondta Binotto a Sky Sportsnak.

A szakember érzése szerint további fejlesztésekre lesz szükség ahhoz, hogy utolérjék riválisukat, egyúttal már a következő idényre is gondolniuk kell.

„Volt néhány verseny, ahol gyorsabbak voltak nálunk. Magunkba kell néznünk, és erőltetnünk a fejlesztéseket, már a következő szezonra is. Ma túlzottan elkoptak az abroncsok, amit elemeznünk kell, hogy mit tehetünk ellene, mert ez jelentősen hatással volt az összteljesítményre és a sebességre. El kell fogadnunk, hogy jelenleg a Red Bull gyorsabb nálunk” – zárta gondolatait Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: