DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: A Red Bull egy másik ligában volt

Hiába rajtolhatott a pole-pozícióból, végül a harmadik hellyel kellett beérnie Carlos Sainznak. A Ferrari pilótája úgy látja, nem volt valódi esélyük az osztrák istálló, és Max Verstappen ellen.

Bár a szombati napot a második helyen zárta az erőforrás elemek cseréje miatt többek között Max Verstappen is rajtbüntetést kapott, így az élről kezdhette meg a Belga Nagydíjat Carlos Sainz. A 27 esztendős versenyző kiválóan rajtolt, ám a futam további részében rengeteget szenvedett az abroncsokkal, így a dobogónak is örülniük kellett.

„Sajnos ez most nehezebb volt a vártnál. Jól kaptuk el a rajtot, aztán jól sikerült az újraindítás a biztonsági autós fázis után, de a tempónk nem volt meg. Sokszor túlmelegedtek a gumik, sokat csúszkáltunk, és valamiért a csomagunk nem volt elég jó ezen a hétvégén. Végül a dobogón végeztünk, és ezt el kell fogadnunk” – értékelt Sainz közvetlenül a verseny után.



 

A maranellóiak pilótája szerint jobb teljesítményre számítottak a csapatnál, így érthetően csalódott volt a leintést követően.

„Az első két kör elég jól telt, aztán gyorsan elkezdtek kopni az abroncsok, jobban mint amire számítottunk. Max és a Red Bull egy teljesen más ligában voltak ma, sajnos nem tudtuk őket harcra kényszeríteni. Meg kell tudnunk, hogy miért nem voltunk versenyképesek ezen a pályán. Zandvoortban talán jobbak lehetünk, Monza viszont valószínűleg ismét a Red Bullnak kedvez jobban, meglátjuk hogyan alakul majd” – zárta gondolatait a spanyol versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: