DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Salo: Max bízhat a csapatában, míg Leclerc nem

Max Verstappen és Charles Leclerc csatái jelentették eddig a legnagyobb izgalmakat a világbajnoki címért folyó küzdelemben. Mika Salo elárulta, mi jelenthet most előnyt a holland számára.

Magasan kezdte az idei szezont a Ferrari, azonban a mondás jól tartja: minél nagyobb a ló, annál nagyobbat lehet esni róla. Műszaki hibák, versenyzői bakik, stratégiai fogalmatlanságok után Max Verstappen előnye tetemes a vb-pontversenyben.

A korábbi versenyző, jelenleg olykor az FIA felügyelői közt tevékenykedő Mika Salo mondta el véleményét a két pilótáról a Racing News 365-nek adott interjújában: „A Red Bull maximálisan kielégíti Max igényeit, ő pedig briliánsan vezet. Perez nem tudja tartani vele a lépést, bár ő i erősen kezdte a szezont, de nem tudott szintet lépni. Úgy látom, hogy az autót és a stratégiákat is jobban átlátja Verstappen.”



„Max viszont még Charles-nál is sokkal magabiztosabb. Van már egy vb-cím a zsebében, most pedig egymás után nyeri a versenyeket. Ez az önbizalom az ő legnagyobb fegyvere. Nem követ már el olyan hibákat, amik néhány éve még gyakoriak voltak nála. Max a tökéletes versenyző, így mindezek miatt most csak játszik Leclerc-rel.”

A Ferrari és a Red Bull közti differenciákat is megemlítette a finn: „A Red Bullnál tapasztaltabbak már, ráadásul pontosan tudják, milyen egy vb-csatát megvívni Maxszal, míg a másik oldalon Leclerc olykor még most is bizonytalan, mert nem tud olyan módon megbízni a csapatában, mint Max és nem is érzi azt a mértékű támogatást, mint ellenfele. Olyan, mintha csak azt várná, vajon mit szúrnak el legközelebb. Eközben Max pontosan tudja, hogy az autója gyors, a csapat pedig nem hajlamos a hibákra, ez pedig el is döntheti az egészet.”

Salo szerint innentől kezdve az energiaitalosok dominálni fogják a szezon hátralévő részét, Verstappen pedig magától semmi esetre sem fogja eldobni az idei bajnoki címet, ahhoz extrém módon balszerencsésnek kell lennie a finn megítélése alapján.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: