DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alesi: A Ferrarinak most támogatásra van szüksége

A maranellói alakulat szurkolóinak most inkább támogatniuk kellene a csapatukat Jean Alesi szerint. A korábbi F1-es pilóta szerint a negatív gondolkodás nem viszi előrébb a Ferrarit.

A szezon elején úgy tűnt, a Ferrari nagyszerű autót épített, így jelentős előnybe kerültek mindkét pontversenyben. A folytatásban aztán másképp alakultak a dolgok, és amíg Max Verstappen sorra nyerte a futamokat, az olaszokat a technikai gondok mellett az egyéni, valamint a stratégiai hibák is hátráltatták.

Erre a Magyar Nagydíj is egy jó példa volt, a látottak alapján pedig érthető a Ferrari szurkolóinak csalódottsága, ám az istálló egykori pilótája szerint most pozitív gondolkodásra lenne szükség a rajongóktól is.



 

„Én is szenvedek, ha Magyarországra gondolok. Már a stratégia előtt is voltak hibák, de a Ferrarinak semmi jót nem eredményez, ha ellenük mennek a szurkolók. Megértek minden kirohanást, mert nagyon szenvedélyesek, elemezhetjük is a versenyeket, megpróbálhatjuk megérteni a miérteket, de erre jelenleg nincsen szükség” – idézte Alesi szavait a PlanetF1.

A francia szerint ideje, hogy a szurkolók kimutassák a szeretetüket csapatuk iránt, és támogatásukról biztosítsák a maranellóiakat.

„A negatívitás soha semmi jót nem hozott. Most szeretni kell ezt a Ferrarit, mert az embereik azok, akik elsőként szenvednek minden hibáért, ami a vereséghez vezet” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: