DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Helmut Marko már sajnálja a Ferrarit

Az idegeket kikezdő 2021-es szezon után ritkán élvezetesek az idei versenyek a Red Bull számára. „Szinte kár, hogy a Ferrari olyan sok hibát követ el” – mondja a csapat tanácsadója.

A pontversenyek tekintetében óriási előnyre tett szert a Red Bull, köszönhetően a Ferrari gyenge előző két hétvégéjének: a csapat 97 ponttal vezet a konstruktőrök között, Max Verstappen 80 egységgel egyéniben. A Milton Keynes-i brigád dolga szinte könnyűnek tűnik a stresszes 2021-es évhez képest.

„Ritkán volt ilyen szórakoztató. Szinte minden hétvége öröm, teljesen más az elmúlt szezonhoz képest, ahol minden történés kikezdte az idegeinket” – mondta az OE24-nek Helmut Marko, aki bevallotta, jobban örülne egy kicsit komolyabb fenyegetésnek a fő üldöző részéről: „Szinte kár, hogy a Ferrari olyan sok hibát követ el. Ezek a kudarcok nem tükrözik a valós értéküket, igazán sajnáljuk őket. De vissza fognak térni, hiszen erős autójuk van.”



„Szinte mindent rosszul csinálnak. Budapesten először nem tudták biztosítani a gumik megfelelő hőmérsékleti tartományát, aztán még rossz stratégiát is választottak. Nem értem, miért nem használt közepest tettek fel, jobban jártak volna” – beszélt a Ferrari elbaltázott magyar futamáról.

A fent említett pontkülönbség és a Ferrari kínlódása ellenére Marko nem érzi úgy, hogy a Red Bull vagy Verstappen megnyugodhat: „Ilyenről ne beszéljünk. Még mindig van kilenc verseny, az 225 pont és kilenc megszerezhető győzelem, nem számolva a sprintet és leggyorsabb köröket. Nem, nem igazán dőlhetünk még hátra” – mondta az osztrák szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: