DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brundle: Ocon is szerepet játszott Alonso távozásában

Martin Brundle szerint a spanyol nem csupán az ajánlott szerződés időtartamával volt elégedetlen az Alpine-nál, szerinte Esteban Ocon pályán mutatott agresszivitása sem nyerte el Alonso tetszését.

A Magyar Nagydíjat követő hétfőn robbant a bomba a pilótapiacon: az Aston Martin közleményben jelentette be, hogy többéves szerződést kötött az Alpine-tól távozó kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, aki így 2023-tól a visszavonuló Sebastian Vettel megüresedő helyét foglalja majd el a silverstone-i istállónál. A franciák csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elismerte, hogy csak az Aston Martin közleményéből értesültek spanyol versenyzőjük távozásáról, aki Budapesten még azt állította, hogy nem írt alá semmit egyetlen másik csapattal sem. 

A korábban 158 Formula-1-es versenyen rajthoz álló, jelenleg pedig kommentátorként dolgozó Brundle szerint az Alpine 1+1 éves szerződésajánlata csupán az egyik oka volt Alonso döntésének: „Úgy tűnik, az Alpine nem tudott, vagy nem akart egy kétéves kontraktust ajánlani neki, az Aston Martin-szerződést viszont hivatalosan is többévesként kommunikálták” – írta Brundle a Sky Sportson megjelenő szokásos versenyelemzésében. „Emellett Alonso nem ragadtatta el magát Esteban Ocon vele szemben bemutatott agresszív viselkedésétől sem, amikor egymással csatáztak ahelyett, hogy az ellenfelekre figyeltek volna.” Brundle ezzel vélhetően Ocon Magyar Nagydíjon bemutatott védekezéseire utalt, hiszen a francia már a startnál is nagyon keményen őrizte pozícióját Alonsóval szemben, később pedig olyannyira csak a csapattársára fókuszált, hogy ezzel utat engedtek Daniel Ricciardónak, aki így egyszerre lépett át az egymással csatázó Alpine-okon. 



„Fernando egy hihetetlen erő a pályán, és azon kívül is, szerintem nagyon keményen fogja ösztökélni a csapatot. Az elmúlt időszakban talán egy kicsit megenyhült, de könnyedén nagy tűzijáték kerekedhet a Stroll-féle családi vállalkozásban a csatlakozásával. Emlékszem, amikor interjút készítettem vele a rajtrácson a 2018-as Abu Dhabi Nagydíjat megelőzően: akkor teljes meggyőződéssel gondolta, hogy az lesz pályafutása utolsó versenye. Most viszont úgy tűnik, egészen 2024 végéig a rajtrácson marad, 43 éve koráig, több, mint 400 versennyel a zsebében” – zárta gondolatait Brundle.

Alonso utódjának kiléte egyelőre várat magára, miután a tegnap bejelentett Oscar Piastri maga közölte a nyilvánossággal, hogy biztosan nem lesz az Alpine versenyzője 2023-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: