DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Botrány: Piastri mégsem lesz az Alpine pilótája

Éppen csak megerősítette az Alpine csapata, hogy 2023-ban tartalékversenyzőjük, Oscar Piastri lesz Esteban Ocon csapattársa, máris úgy fest, hogy ez lehet a szezon balhéja. Piastri nem írt alá semmit.

Kedden kora este jelentette be az Alpine egy közleményben, hogy tartalékversenyzőjük, Oscar Piastri, aki nem mellesleg már négy esztendeje a csapat juniorprogramjának tagja kapja meg Fernando Alonso megüresedett ülését a 2023-as szezonra.

Azonban a csapat bejelentése és Otmar Szafnauer üdvözlőnyilatkozata ellenére az ausztrál pilóta semmilyen felületen sem osztotta meg ezt az „örömhírt” és semmiféle sajtóanyag nem látott napvilágot eddig a pontig, melyben Piastri maga nyilatkozna első F1-es szerződését illetően.



A problémát több külföldi oldal szerint is az jelentheti, hogy Alonso az Alpine eredeti tervei szerint még legalább egy szezont lehúzott volna az istállónál, azonban a spanyol váratlanul dobbantott, és bejelentette, hogy 2023-tól az Aston Martin versenyzője lesz. Eközben az Alpine már azon munkálkodott, hogy jobb híján a Williamshez ülteti be tartalékpilótáját, azonban ez sem Piastri, sem ügynöke Mark Webber számára nem volt kecsegtető ajánlat, így a hírek szerint a McLarennél kezdtek el kopogtatni az ausztrálok, ahonnan harmadik honfitársukat, Daniel Ricciardót fúrnák ki.

Állítólag eléggé előrehaladott állapotban tartanak a tárgyalások Oscar Piastri és a wokingi csapat közt, a Speedcafe azon kérdésére pedig, hogy miért nem hallottunk Piastri felől semmit a bejelentést illetően, ezt a rövid választ adta az Alpine: „A bejelentéssel csupán kommunikáltuk a csapat pozícióját és szándékát.”

A McLaren mindeközben nem kívánta kommentálni az eseményeket. Úgy néz ki tehát, hogy az Alpine - alighanem kihasználva a Piastri tartalékversenyzői szerződésében foglaltakat – konkrét megegyezés nélkül jelentette be az ausztrált 2023-ra, miközben Piastri szívesebben csatlakozna a McLarenhez. Nem hiába hívják száguldó cirkusznak, ugyebár...

Mindeközben Oscar Piastri maga erősítette meg, hogy semmilyen szerződést nem írt alá az Alpine-nal: „Értem, hogy az Alpine ma délután bejelentette, hogy náluk fogok versenyezni jövőre. Ez az állítás nem igaz, nem írtam alá semmilyen szerződést az Alpine-nal 2023-ra és nem is leszek a versenyzőjük a következő szezonban.”

 

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: