DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner szerint hibát követett el az FIA

Jogtalannak véli Günther Steiner, hogy pilótájának a fekete-narancs zászlót lengették a futam elején. A Haas csapatfőnöke szerint Kevin Magnussen autója biztonságos állapotban volt.

Bár a Haas mindkét pilótája kiválóan rajtolt, végül elég rosszul alakult számukra a Magyar Nagydíj. Kevin Magnussennek jó esélye volt a pontszerzésre, ám a verseny elején megsérült első szárnya miatt fekete-narancssárga zászlót lengettek neki, így kénytelenek voltak lecserélni az elemet.

A csapatfőnök úgy látja, erre semmi szükség nem volt, mivel az első szárny nem volt veszélyes másokra nézve.

„Kevin első szárnya nyilvánvalóan sérült volt, de szerintünk hiba volt az FIA részéről, hogy ezért kiállítottak minket. A szárny egyértelműen biztonságos volt, a folytatáshoz, így viszont fél kört veszítettünk, ami azt jelentette, hogy a versenyünknek vége” – idézte Steiner szavait a PlanetF1.



 

Idén ez már a második alkalom, hogy Magnussennek megmutatták a szóban forgó zászlót, legutóbb Kanadában fordult elő hasonló eset. Steiner szerint a versenyirányítás döntése mellett más is volt, ami hátráltatta őket, a kemény gumik ugyanis nem a várt módon működtek.

„Egyértelműen nehéz volt működésre bírni a gumikat, főleg, hogy a kék zászlósok közé kerültünk. Ugyanez volt a helyzet Mick (Schumacher) esetében is. A C2-es egyszerűen nem működött, és ott végeztük, ahol végeztük. Nehéz verseny volt ez a számunkra, és sajnos ez volt a nyári szünet előtti utolsó futam. Biztos vagyok benne, hogy újra összeszedjük magunkat, és a régi formánkban térünk vissza, hogy ne legyenek ilyen gondjaink” – zárta gondolatait az amerikai istálló csapatvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: