DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bizakodással tölti el a fejlesztés a Haast

Bár eredményekben ez nemigen látszott, Günther Steiner csapatfőnök és az újítást kipróbáló Kevin Magnussen is elégedett volt az új csomaggal az F1-es Magyar Nagydíj pénteki napja után.

A Magyar Nagydíjon végre a Haas is előállt az idei első jelentős évközi fejlesztésével, amelytől Kevin Magnussen versenygépe még inkább egy Ferrari-klónnak tűnik. A pénteki szabadedzéseken a dán nem villogott: késő délután csak 16. lett, ráadásul a régebbi autóval köröző Mick Schumacher ott volt közvetlenül mögötte. Ennek ellenére Günther Steiner csapatfőnök elégedett a látottakkal – erről a Haas nap végi közleményében beszélt:

„Nem voltak rossz edzéseink. Igyekszünk kiismerni a Kevin autójára felszerelt fejlesztési csomagot és vár még ránk munka, de egyelőre biztatónak tűnik. Kicsit még dolgoznunk az autó egyensúlyán, egyelőre még nem találtuk ki, merre is menjünk el vele.”

magnussen-haas-magyar-day1



Maga Magnussen így értékelte a fejlesztést: „Elég simának éreztem a menetet, nem voltak problémáink és elég jól is éreztem magam az autóban. Többé-kevésbé úgy alakultak a dolgok, ahogy arra számítottunk, úgyhogy elégedett vagyok ezzel. Vár még ránk munka, hogy többet hozzunk ki belőle, ami idővel el fog jönni, de egyelőre jól alakul. Reméljük, szombaton előrébb léphetünk a mezőnyben, s úgy fest, mások lesznek a körülmények, ami kihívást jelent majd.”

Mindeközben Schumachernek Steiner elmondása szerint gondja akadt az első szárnyával a második edzésen, amely így nem biztosította a szükséges leszorítóerőt. Ennek ellenére a német sem aggódik, és bízik benne, hogy az időmérőre megérkezik a jósolt eső:

„Eléggé trükkös volt. Hozzá kell szokni ehhez a pályához az új autókkal: sokkal huplisabb velük. Egyelőre felmérjük, hol vannak a hepehupák, és igyekszünk a beállításokkal is alkalmazkodni. Dolgoznunk kell még kicsit az alacsony és magas üzemanyagszint mellett is, de elsősorban utóbbira fókuszálunk. Általában esőben jól működött az autónk, úgyhogy bízzunk a legjobbakban szombatra. Ha minden megfelelő lesz, jónak kell lennünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: