DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell: Egyértelműen haladunk előre

George Russell állhatott fel a dobogó harmadik fokára a 2022-es Magyar Nagydíjon. A Mercedes pilótája legnagyobb kihívásként a gumikezelést élte meg a verseny során.

A fiatal brit a futamot a pole-pozícióból kezdte meg, azonban végül a dobogó harmadik fokán végzett, miután a gumistratégiának köszönhetően elé került Max Verstappen és Lewis Hamilton. Ugyan Russell pozíciókat vesztett, de elégedett lehet, hiszen a Ferrari versenyzőit sikerült maga mögött tartania.

„Amikor az elején a lágy gumikkal mentünk, akkor azt éreztem, hogy jó rajtot vettünk és az első szakasz jó volt, de a vége felé a közepes keverék és az eső miatt eléggé szenvedtem. Lewisnál jobb volt a hőmérséklet, megint csodás munka a csapattól, tegnap pole-pozíció, ma dupla pódium, úgyhogy egyértelműen haladunk előre, ezért nagyon büszke vagyok a munkára, amit mindenki végzett” – nyilatkozta önfeledten a Mercedesről Russell.



A brit szerint a nehéz volt a gumik kezelése: „Biztosan sok helyen tudtam volna jobban teljesíteni, kihívás volt a gumik kezelése, nagyon korán mentünk a bokszba mindkét alkalommal. Az, hogy egyszerre spórolj a gumikkal, hogy kibírják a végéig, és menj a lehető leggyorsabban, egy elég nehéz helyzet, de legalább megvan a dobogó.”

Ugyan nagyon jó formában van Russell, hiszen a francia és a magyar versenyt követően is a dobogóra állhatott, azonban várja a pihenést: „Nagyon intenzív szezonkezdet volt, úgyhogy jól jön a szünet, hogy mindenki kipihenten, ismét fókuszáltan térhessen vissza a szezon első felét követően.”

A Mercedes pilótája a bajnokság negyedik helyéről várhatja a következő futamot, azonban szoros az egyéni pontverseny, hiszen a második Charles Leclerc-től csupán 20 pont a lemaradása.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: