DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Az az érzésem, hogy mindig elszúrunk valamit

Az újabb érthetetlen stratégiai baklövés után Charles Leclerc továbbra is motiváltnak érzi magát, azonban kezdi megelégelni, hogy valami mindig félremegy vasárnaponként a Ferrarinál.

Minden esélye megvolt a Ferrarinak ahhoz, hogy jókora pontmennyiséggel csökkentsék hátrányukat a Red Bull-lal szemben és Charles Leclerc is olyan reményekkel vághatott neki a 37. Magyar Nagydíjnak, hogy közelebb férkőzik Max Verstappenhez a nyári szünet előtt.

A második bokszkiállás előtti pillanatokig úgy festett, hogy minden sínen van, hiszen a monacói megelőzte az addig élen autózó George Russellt, azonban hosszas csatározásuk alatt magukra húzták Carlos Sainzt és a 10. helyről felzárkózó Max Verstappent. A Red Bull egy gyors stratégiai húzással kiugrasztotta a nyulat a bokorból, és rákényszerítette egy rossz stratégiára a Ferrarit.

„Nagyon-nagyon csalódott vagyok. Rendkívül jó volt a tempónk a közepes abroncsokon, a második etapon is minden nagyszerűen alakult, aztán kijöttünk a kemény gumikért. Egészen mostanáig sem tudtam rájönni, milyen megfontolásból tettünk így. Szeretnék leülni a csapattal, hogy megértsem, miért így alakult a versenyünk” – mondta a leintés után Leclerc.

 



A monacói pilóta a közepes keverékeken rajtolt el, majd az első kerékcserénél újfent a sárga oldalfalú Pirelliket kapta meg, így alighanem egy rövid lágygumis etapot terveztek a verseny végére, azonban Verstappenék váratlan húzása alaposan beültette a hintába az olaszokat, akik talán kissé elhamarkodottan döntöttek a kemény keverékek mellett, amit aztán le is cseréltek a lágyakra a verseny záró fázisában.

„Nyilvánvaló most már, hogy nem ez volt a megfelelő stratégia, én pedig mondtam is nekik verseny közben, hogy jól érzem magam a közepeseken, szóval tényleg nem tudom, miért hoztuk meg ezt a döntést. Ennek ellenére továbbra is érzem a motivációt. Szeretnék autóba ülni és újra győzni. A most vasárnap nem alakult jól, ahogyan az előző sem, de a tempónk megvolt, szóval már csak az kellene, hogy jobban átlássuk az összképet, mert az az érzésem, hogy minden alkalommal félresiklik valami, ezen pedig gyorsan úrrá kell lennünk, így le fogunk ülni beszélgetni, kielemezzük a hibáinkat és erősebbé válunk.”

A Ferrari újabb stratégiai betlijével és Leclerc hatodik helyezésével már 80 pont a hátránya a monacóinak a világbajnoki összetettben Max Verstappennel szemben, ami azt jelenti, hogy a Red Bull-os már akár abban az esetben is világbajnok lehet, ha innentől egyetlen hátralévő futamot sem nyer meg.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: