DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Az FIA amatőröknek néz minket

A Magyar Nagydíj időmérőjét követően újra felhangosodtak a pályahatárok miatti elégedetlenkedések a pilóták részéről. Verstappen szerint amatőrnek nézi őket az FIA.

Előbb a Q1-ben Pierre Gasly körét vették el, mert négy kerékkel elhagyta a pályát az ötös kanyar kijáratánál, majd a Q2-ben Sergio Pereztől is elvették az idejét pontosan ugyanazért a vétségért. Pár perc múlva be is játszották a közvetítésbe a mexikói esetét, ahol azonban egyértelművé vált, hogy a két jobb oldali kerék a vonalon volt, nem lépte túl azt Perez.

Némi rádiózást követően vissza is írták a körét a Red Bull versenyzőjének, aki azonban így is kiesett a Q2-ből. Verstappen szerint kezd nevetséges lenni, amit az FIA a pályahatárok betartatásával csinál.



„Péntek este a 13-as kanyarral kezdtünk el beszélni (az utolsó előtti kanyar – a szerk.), ahol a szaggatott vonalat állapították meg, mint határt. Azon a szaggatott vonalon túl még van egy rázókő és a fehér vonal. Számomra ez lenne a pályahatár. Annyi apró butaságra kell már figyelnie mindenkinek, hogy saját maguk számára is nehezebbé teszik az egészet” – idézi Verstappent a Motorsport.

„Versenyzőként mindig megpróbáljuk elmondani a saját álláspontunkat és segíteni, de sosem hallgatnak ránk, ami kezdi egy kicsit bökni a csőröm. Nem harcolni akarok velük, csak tanácsot szeretnék adni, de ránk sem hederítenek. Úgy érzem, úgy bánnak velünk, mintha holmi amatőrök lennénk, és ez nem korrekt tőlük.”

A vb-címvédő szerint a fedélzeti kamera képe egyébként sem 100%-ig megbízható és sokkal inkább valami fizikai határt kellene tenni az ilyen kérdéses helyekre: „Tehetnénk magunknak egy szívességet és tehetnénk a kijáratok mögé némi sódert, vagy valami ilyesmi. Ott van például Ausztria. Miért van szükség pályahatárokra a négyes és hatos kanyarokban, mikor kavicságy van mögötte? Rendkívül megnehezítik a saját dolgukat.”

„Persze az emberek azt mondják, hogy maradjunk a fehér vonalon belül, de ezt könnyebb mondani, mint csinálni. De térjünk vissza ehhez a szaggatott vonalhoz. Ez csak összezavar mindenkit” – mondta Verstappen, akinek csapattársa is kiállt érvelése mellett: „Felül kell vizsgálnunk, miként léphetnénk előrébb, mert ez így rendkívül következetlen.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: