DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Két tényező tette tönkre Perez időmérőjét

Tévesen elvett, majd visszaadott köridő, később pedig egy feltartás: ezek együttese járult hozzá ahhoz, hogy a Red Bull mexikói pilótája a Q2-ből sem jutott tovább a hungaroringi kvalifikáción.

Sergio Perez szolgáltatta a Formula-1-es Magyar Nagydíj időmérőjének egyik negatív meglepetését, hiszen már a második felvonásban búcsúzni kényszerült. A mexikói tempója eleve elmaradt Max Verstappenétől, de az igazi megpróbáltatások azzal kezdődtek, hogy elvették a körét az 5-ös kanyarban való pályaelhagyás miatt – hogy aztán pár perccel később visszaadják neki, miután kiderült, hogy valójában mégis érintette a fehér vonalat két kereke is.

perez-redbull-hun-f1-1



Innen még megmenthette volna a kvalifikációját Perez, de a Q2 végi körében pedig Kevin Magnussen tartotta fel a pálya elején, így nem tudott javítani a korábbi eredményén. Nem meglepő módon frusztráltan értékelt a 11. rajthely után a Red Bull-os:

„Rendkívül balszerencsés helyzet volt, elvették a köröm pályaelhagyás miatt, aztán visszaadták. Utána a 2-es kanyarba menet ott volt pont az íven Kevin, el kellett kerülnöm őt, ezért nagyon mélyen mentem be a kanyarba. Ezzel elbuktam néhány tizedmásodpercet, amit később már nem tudtam visszahozni” – mondta el a Sky Sports F1 kamerái előtt.

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull péntekhez képest feljavult tempója bizakodással tölti-e el, így felelt Perez: „Igen, remélhetőleg holnap a futamon fel tudunk majd zárkózni és visszaérhetünk az erős pontszerző helyek egyikére” – mondta el a mexikói. A Red Bullnak egyébként duplán peches napja volt, hiszen Max Verstappen pedig csupán tizedik lett motorproblémák miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: