DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Vettel miatt nem voltam magányos

A sport egyik legnagyobb alakjának nevezte a visszavonuló németet a hétszeres világbajnok, aki reméli, az F1-en kívül is barátok maradnak. A saját búcsúja ugyanakkor nem jutott eszébe.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj sajtónapján jelentette be, hogy a 2022-es idény végén távozik a Formula-1-ből. A versenyzőtársak jelentős része a közösségi médiában vagy épp a Hungaroringen nyilatkozva méltatták a négyszeres világbajnokot. Lewis Hamilton az elsők között posztolt, később viszont a riportereknek részletesebben is beszélt Vettelről és a visszavonulásáról:

„Az első érzés bennem, hogy szomorú vagyok, hogy befejezi. Még nem volt sok időm végiggondolni a közös utazásunkat. Gyakran éreztem azt, hogy viszonylag magányos volt ez az utazásom az F1-ben, de ő az egyike azon keveseknek, akik segítettek abban, hogy ne érződjön magányosnak. Rengeteg dologban mellém állt.”

hamilton-vettel-dppi



„Emlékszem az első… mindig eszembe jut egy 2007-es sajtótájékoztató Magny-Cours-ban, és rendkívül szókimondó volt a versenyzői értekezleten. Akkor tudtam, hogy erős alakja lesz a sportunknak. Aztán láttuk a sikereiket, hogy másokat helyez maga elé, és rendkívül bátran szólalt fel és állt ki amellett, amiben hisz.”

„Szoktunk beszélni a sportunk legendáiról. Nem igazán szeretem ezt a megnevezést, de szerintem ő az egyik legnagyszerűbb ember, akit valaha láttunk a sportban. És több olyan emberre lenne szükségünk, mint ő. Szomorú vagyok, mert elveszítem egy szövetségesemet a rajtrácson. De tudom, hogy a sporton kívül is nagyszerű dolgokat fog csinálni. És remélem, ezután is barátok maradunk, és lesznek dolgok, amit közösen csinálhatunk.”

Mivel Hamilton két évvel idősebb Vettelnél, felmerülhet, hogy a német távozása esetleg a saját búcsújának lehetőségét is eszébe juttatta. A Mercedes versenyzője azonban ismét kihangsúlyozta, hogy bőven lángol még benne a tűz:

„Nem” – felelte arra a kérdésre, változtatott-e Vettel döntése a saját elképzelésein. „Ez egy emlékeztető, hogy a pályafutásom azon szakaszában járok, amikor azok, akikkel együtt jöttem és olyan sokáig versenyeztem, elkezdik befejezni. Ha már Fernando sem lesz itt, akkor ki jön utána? Azt hiszem, akkor én leszek a legidősebb. De nem gondoltam rá emiatt, mert azon gondolkodom, hogyan tudnánk javítani az autónkon, milyen lépésre van következőleg szükségünk, hogy újra nyerjen a csapatunk. Ahogy azon is, milyen lépéseket tehetünk együtt a sport többi szereplőjével, hogy növeljük a sokszínűséget. Továbbra is harcolok ezekért, és úgy érzem, sok van még bennem. Valószínűbb, hogy még akkor is lesz üzemanyag a tankomban, amikor befejezem, nem hiszem, hogy addig maradok, amíg kiégek, de remélhetőleg ez még messze van.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: