DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton nagy tisztelettel beszélt Vettelről

Miután Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását, a Mercedes pilótája egy rövid üzenetben kívánt sok sikert a négyszeres világbajnoknak, melyben elismerően szólt a német versenyzőről.

A Magyar Nagydíjat megelőző csütörtöki napon sokakat meglepve jelentette be Sebastian Vettel, hogy visszavonul az idény végén. Jelenlegi csapata az Aston Martin ugyan szívesen dolgozott volna együtt a folytatásban is a rutinos pilótával, ám a négyszeres világbajnok úgy határozott, hogy befejezi F1-es pályafutását.

Erről mai napon létrehozott hivatalos Instagram-oldalán közzétett videóban számolt be, a bejelentés után pedig a versenyzők és a csapatok sorra köszönték meg a közös éveket a 35 esztendős pilótának. Így tett a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton is, aki a Twitteren egy megtisztelő üzenettel köszönt el versenyzőtársától.



„Seb, megtiszteltetés volt versenyzőnek hívni téged, és még nagyobb megtiszteltetés, hogy a barátomnak nevezhettelek. Mindig az a cél, hogy jobban hagyd el a sportot, mint ahogyan megérkeztél. Biztos vagyok benne, hogy bármi is következik számodra, izgalmas, tartalmas és kifizetődő lesz. Szeretlek, haver” – állt Hamilton bejegyzésében. A jelenlegi mezőnyben Hamilton és Vettel rendelkeznek a legtöbb világbajnoki címmel, az előző évtizedben 2017-ben és 2018-ban pedig komoly harcot vívtak egymással.

Szintén elismerő szavakkal illette Vettelt Mick Schumacher, a két német ugyanis nagyszerű kapcsolatot ápol egymással. „Nagyon szomorú vagyok, hogy elmész, de ugyanakkor drukkolok neked, és életed ezen új fejezetéért. Nagyon fontos ember voltál, és vagy számomra, hálás vagyok a barátságunkért. Köszönöm mindazt, amivel hozzájárultál ahhoz a sporthoz, amit mindketten szeretünk, alig várom az utolsó közös versenyeket. Köszönöm, Seb, inspiráló vagy” - írta közösségi oldalán a Haas versenyzője. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: