DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lawrence Stroll hosszabbított volna Vettellel

A napokban felerősödtek a találgatások Sebastian Vettel jövőjéről. Az Aston Martin csapat hivatalos oldalán tették közzé, hogy a német versenyző a 2022-es szezon végén távozik a sorozatból.

Az elmúlt időben többször nyilatkozott a négyszeres világbajnok és a csapata is, de elsősorban a további közös jövő volt terítéken. Vettel visszavonulásának híre így meglepetésként érkezett. A német versenyző pályafutása során több rekordot is felállított, többek között Michael Schumacher mellett neki is 13 futamgyőzelme van egy évben 2013-ból. Egyedül tartja a legtöbb első rajthely megszerzésének rekordját, amit 2011-ben ért el 15 elsőséggel. Szintén birtokolja a legtöbb futamgyőzelmet zsinórban, amit kilenc versenyen ért el 2013-ban. Vettel tehetségét mutatja, hogy még mindig ő birtokolja a legfiatalabb korban elért pole-pozíciót és első rajthelyről szerzett győzelmet. Versenyzett a BMW Sauber, a Toro Rosso, a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin színeiben.

 



Jelenlegi csapatához a 2021-es szezonban igazolt, ahol nehezen tudta felvenni a fonalat, de néhány kiemelkedő eredményével megmutatta a tehetségét. Tapasztalatával és fejlesztési képességeivel sok segítséget nyújtott a csapatnak a versenyautó tökéletesítésében. A csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll így nyilatkozott Vettel bejelentéséről:

„Szívből köszönöm azt a rengeteg munkát Sebastiannak, amit az elmúlt másfél szezonban az Aston Martin F1 csapatnak végzett. Egyértelművé tettük számára, hogy készek vagyunk folytatni vele az együttműködést a következő évben is. Végül a saját maga és családja szempontjából olyan döntést hozott, amit helyesnek érzett és a döntését természetesen tiszteletben tartjuk. Fantasztikus versenyeket éltünk meg közösen. A színfalak mögött a mérnökökkel végzett munkája, a tapasztalata és szakértelme miatt kiemelkedően hasznos volt számunkra az együtt töltött idő.”

 

Stroll beszélt még a közös út lezárásáról is: „Az F1 egyik legnagyobb alakjának tartom, megtiszteltetés volt együtt dolgozni vele. Természetesen az évad végéig nálunk fog versenyezni. A szezonzáró futam a 300. nagydíja lesz, ahol méltóképpen fogunk elköszönni egymástól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: