DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Horner csak unatkozik

A jövő évre tervezett szabályváltozásokról továbbra is zajlik a vita, a Mercedes, és a Red Bull pedig eltérő véleményen vannak. Toto Wolff szerint az osztrákok csapatfőnöke csak unalmában vádaskodik.

Több csapatnál, köztük a Mercedesnél is komoly problémákat okozott az idei új aerodinamikai szabályok egyik negatív hatása, melyet a köznyelvben delfinezésként ismerhettünk meg. Ennek következtében az autók látványosan pattogni kezdtek az egyenes szakaszokon, ami már biztonsági gondokat is felvetett.

A problémák megelőzésére az FIA előbb egy új technikai direktívát adott ki, majd közzétették a 2023-ra tervezett változtatásokat. Utóbbival nem mindenki ért egyet, a hírek szerint hat csapat másként látja a dolgokat, a Ferrari pedig akár óvást is benyújthat. A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner szerint a módosítások mögött a Mercedes lobbija állhat a háttérben, ám Toto Wolff nevetve reagált erre.



„Szerintem csak unatkozik az élen. Nem tudom, mire utal, elvégre mindannyian ugyanannak a cirkusznak a részei vagyunk a nap végén, és ugyanazokkal az érdekeltekkel dolgozunk. Ő nem lobbizik? Ül az irodájában, és nem hív fel senkit?” – idézte Wolffot a RacingNews365.

A német istálló vezetője szerint igazából nincs miről beszélni, hiszen a biztonság mindig is elsődleges lesz a Nemzetközi Automobil Szövetség számára.

„Azt olvastam a médiában, hogy ez nem releváns, és hogy ez nem nagy változás, de akkor miért harcolnak, vagy fenyegetőznek jogi lépésekkel? Egyetlen csapat sem fog jogi útra lépni az FIA ellen, ha úgy döntenek, hogy biztonsági okból bevezetnek valamit. Szerintem ez csak színjáték” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: