DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Egyre közelebb a Mercedes

A Red Bull főnöke szerint ugyan kényelmesen nyert Max Verstappen a Francia Nagydíjon, mégis úgy érzi, a címvédő istálló dolgozza le a hátrányát. Hamilton mindenesetre a győzelemre nem látott esélyt.

Az edzéseken és az időmérőn a bizakodó várakozásokhoz képest leszerepelt a Mercedes Franciaországban: Lewis Hamilton maga is elismerte, hogy arra számított, hogy két-három tizedre lesznek a két élcsapattól, a Red Bulltól és a Ferraritól, ehhez képest csaknem egy másodpercet kapott a pole-pozíciós Charles Leclerc-től. Ehhez képest a futamon szokás szerint kisebb volt a tempóbeli lemaradása a konstruktőri címvédő alakulatnak, amely ráadásul kettős dobogót szerzett: bár ehhez kellett a Ferrarik problémája, Sergio Perezt viszont erőből győzte le Hamilton és George Russell is.

A Red Bullt irányító Christian Horner a Le Castellet-i futam után beszélt is arról, hogy tavalyi nagy riválisuk egyre inkább közelebb kerül hozzájuk – igaz, szerinte Verstappen ellen így sem lett volna esélyük:

verstappen-hamilton-francia-redbull-f1



„Egyértelműen jobb esélyekről beszéltek a hétvége előtt. Végső soron szerintem Max elég kényelmesen nyert” – idézi Hornert a Motorsport.com „De látható, hogy dolgozzák le a hátrányt, közelednek. Hallom, hogy Toto azt mondja, hogy a teljes nyári szünetet át fogják dolgozni, hogy fejlesszenek az autón, ami persze szabálytalan lenne… De látható, hogy egyre közelebb és közelebb kerülnek.”

Közeledés ide vagy oda, Hamilton szerint a győzelem semmiképp sem volt elérhető a Paul Ricard-on, nem kis részben az egyenesbeli sebesség terén tapasztalható tetemes hátrányuknak:

„Teljes gázzal mentem az egyenesben, de így is elnyúlt. Az egyik legnagyobb lemaradásunk az egyenesben volt ma. Ha három-négy tizedet bukunk az egyenesben, akkor azzal nem lehet mit tenni. Dolgoznunk kell azon, hogy javuljunk ebben a jövőre nézve. És biztos vagyok benne, hogy van még néhány terület, ahol jobbak lehetnénk. De ha ennél is jobban nyomtam volna, talán nem ugyanebben a pozícióban érek célba. Azt is észben kellett tartanom, hogy egyben maradjon az autó és életben tartsam a gumikat. Ez a legjobb eredmény, amit elérhettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: