DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem tudja a megnőtt hátrány okát

Csak a helyezésével volt elégedett az időmérő után a hétszeres F1-es világbajnok, aki bizakodva vágott neki a Le Castellet-i hétvégének, a Mercedes lemaradása viszont csak nőtt Spielberghez képest.

Már a pénteki szabadedzések után is látszott, hogy tévesnek bizonyultak azok a várakozások, miszerint a Mercedes meglepetést okozhat a Formula-1-es Francia Nagydíjon. Sőt, igazából még nőtt is a hátrányuk a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben, így a negyedik rajthelyet megszerző Lewis Hamilton is csak a pozícióval volt elégedett a kvalifikációt követően:

hamilton-paulricard-f1-dppi



„Helyezés szempontjából egyértelműen” – felelte a brit a Sky Sports azon felvetésére, hogy mindent egybevetve jó edzésen van túl. „Elégedett vagyok az időmérőmmel, hogy őszinte legyek. Az utolsó köröm nagyszerű volt: úgy fejeztem be, hogy ’na, ez egy parádés kör’ volt – de így is majdnem egy másodperc, vagyis kilenc tizedmásodperc a hátrányom. Nem egészen tudom, miért nőtt meg ennyire a különbség az előző versenyhétvége óta. Teljesítmény szempontjából külön ligát képviselnek.”

Több csapathoz hasonlóan a Mercedes is fejlesztésekkel érkezett a Paul Ricard pályára, így Hamiltontól megkérdezték, csalódott-e, hogy nem feltétlenül hozzák a várt teljesítményt és eredményeket az újítások:

„Amikor a fejlesztésekről beszélünk, a legapróbb részletekről van szó, lehet, hogy alig fél tizedmásodpercet jelentenek, talán egy tizedet is, ha jól működnek. Nehéz ezt pontosan látni. De igen, úgy érkeztem erre a hétvégére, hogy legutóbb három-négy tized volt a hátrányunk, most talán kettő-három lehet, de végig egy másodpercre vagyunk egész hétvégén, olykor másfélre is. A kilenc tizedmásodperces hátrány után elégedett voltam, jónak éreztem a körömet, de ők más szinten vannak. Viszont így is ott vagyunk, mindenki, aki mögöttem van, szintén küszködik, szóval tovább harcolunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: