DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Igazságtalan hibára hajlamosnak titulálni Leclerc-t

Bár potenciális győzelmet dobott el balesetével az F1-es Francia Nagydíjon a ferraris, főnöke mégis megvédte őt. A maranellóiak vezére talált pozitívumot is a Le Castellet-i hétvégéjükben.

A pole-pozícióból indulva vezette a Francia Nagydíjat a verseny elején Charles Leclerc, amikor a 18. körben hibázott és a falba ütközött az autójával. A monacói futama ezzel véget ért, ráadásul mivel Max Verstappen ezután kényelmesen győzött, lemaradása 63 pontra nőtt a címvédő Red Bull-ossal szemben. Leclerc saját magát hibáztatta a történtekért, felelevenítve, hogy Imolában ugyancsak bemutatott egy megforgást, ami a dobogójába és több pontjába került.

Ennek ellenére a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto megvédte versenyzőjét, amikor felvetették neki, hogy a vb-aspiráns pilótája hajlamos arra, hogy sokszor hibázzon kulcsfontosságú pillanatokban:

binotto-leclerc-ferrari-paulricard-1



„Szerintem ez egy kicsit igazságtalan megállapítás” – reagált Binotto a Formula.hu jelenlétében. „Úgy gondolom, egyértelműen a határon vezetett. Vannak dolgok, amelyek megtörténhetnek, ha a határon mész. Meglátjuk, van-e még valami, ami miatt ez történt, hagyni fogunk időt rá, hogy megbeszéljük és megítéljük a dolgokat, de pillanatnyilag nincs okunk őt hibáztatni. Biztos vagyok benne, hogy tanulni fog belőle. Mindig láthatjuk, hogy Charles erősen és jól reagál arra, ha hibázik. És meglehetősen biztos benne, hogy Magyarországon erősebben és éhesebben fog visszatérni.”

Leclerc kiesése és Carlos Sainz ötödik helyezése ellenére is talált pozitívumot a Le Castellet-i hétvégében a maranellóiak csapatvezetője, aki szerint az első etapon látottak alapján a győzelem is meglehetett volna a Paul Ricard-on:

„Jó hétvégénk volt a tempó tekintetében, az autó nagyon versenyképesnek bizonyult. Szerintem ezt Carlos versenye is megmutatta. Charles megszerezte a pole-t és vezette a futamot. Úgy vélem, a gumikopás terén is előnyben voltunk a Red Bullhoz képest a 15. körre, utána Maxnak ki is kellett állnia. El tudtuk volna nyújtani az etapunkat, elnézve azt az időt, amikor Max elkezdett küszködni a gumikopással. Charles két-három tizedet nyert hozzá képest, ismét megmutatva, hogy az autónk finoman bánik az abroncsokkal.”

Binotto egyúttal már előretekintett a néhány nap múlva esedékes Magyar Nagydíjra, amelyen szerinte a körülmények hasonlóak lesznek, mint Franciaországban: a Hungaroringen ugyancsak hőség várható, így alighanem a gumimenedzselés újfent kulcsfontosságú lesz. Emiatt bizakodó is a vörösök főnöke, aki nem is szimplán a győzelmet, hanem a kettős diadalt tűzte ki célul maguk elé a hétvégére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: