DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc magára vállalta a felelősséget

Ismét egy győzelemtől esett el Charles Leclerc, aki a futam első felében ütközött a falnak Franciaországban. A monacói pilóta úgy érzi, az ilyen hibákkal nincs értelme magas szinten teljesíteni.

Bár az időmérő edzésen verhetetlennek bizonyult, és a Francia Nagydíj első etapjában is nagyszerűen vezetett, Charles Leclerc-nek ismét csalódnia kellett. A Ferrari a versenyzője a futam 18. körében veszítette el a tapadást, végül a falban kötött ki.

Az eset következtében ismét értékes pontokat veszített, ami idén már nem először fordul elő. Bár a rádión úgy érezte, hogy gázpedál hibája miatt esett ki, a kiesését követő értékelés során már magát hibáztatta.



 

„Ez egy hiba volt, valószínűleg az én hibám. Szerintem a pályafutásom legmagasabb szintjén teljesítek, de ha továbbra is ilyen hibákat követek el, akkor nincs értelme nagyon magas szinten teljesíteni. Túl sok pontot veszítek” – mondta Leclerc kollégánk jelenlétében az esetet követően.

„Hetet buktam el Imolában, 25-öt itt. Ma valószínűleg a mi autónk voltunk a legerősebb a pályán, szóval ha a szezon végén 32 ponttal veszítjük el a bajnokságot, akkor tudni fogom, hogy miért történt. Ez elfogadhatatlan, de felül kell kerekednem ezeken a dolgokon” – tette hozzá a monacói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: