DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ez a teljesítmény nem elég

Az optimista várakozásokkal ellentétben a Mercedes nagyon gyengén szerepelt a Francia Nagydíj időmérő edzésén, Toto Wolff ennél sokkal jobb teljesítményt vár csapatától.

A csillagosok apróbb változtatásokkal érkeztek meg a Paul Ricard versenypályára, melyektől azt várták, hogy még közelebb repítik őket a szezont eddig uraló Ferrari–Red Bull pároshoz. A szombati kvalifikáció azonban kijózanító pofonként szolgált a brackley-i istálló számára, hiszen Lewis Hamilton közel 9 tizedes hátránnyal végzett a negyedik helyen, George Russell pedig 1,2 másodperccel ért el lassabb köridőt, mint a pole-pozíciót megszerző Charles Leclerc. Russell óriási hátránya Lando Norrisnak is utat nyitott, a McLaren brit versenyzője ugyanis beférkőzött a két Ezüst Nyíl közé.

Hamilton a kvalifikáció után elmondta, hogy nem tudja, mitől nőtt ekkorát a lemaradásuk, Wolff azonban keményebb hangnemet ütött meg az időmérő utáni interjúk során: „Amikor feltettük az új gumikat tudtuk, hogy ismét ott leszünk az élen álló kettős mögött, ahogy az egész szezonban, de ez a teljesítmény nem elég jó.”

wolff-f1-francia-dppi



Az osztrák csapatfőnök azt is elmagyarázta, hogy miért kísérleteztek eltérő hátsó szárnyakkal a két autón: „Amikor bizonyos várakozásokkal érkezel meg egy versenyhétvégére, de látod, hogy nem áll össze a dolog, és hátrányban vagy, akkor egy kicsit szabadszelleműbbé válsz. Elsősorban a hátsó szárnnyal, valamint a gumihőmérséklettel kísérleteztünk, de összességében látható, hogy az egész csomag nem elég gyors” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports kameráinak.

A csapatfőnök szerint Hamilton teljesítménye szenzációs volt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Carlos Sainz büntetése nélkül a hétszeres világbajnok ideje is csak az ötödik helyre lett volna elég: „Lewis rendkívüli munkát végzett, de ha ott van Sainz is, akkor ez csak az ötödik pozícióra lett volna elég, viszont így is nagyszerű teljesítmény volt. Valószínűleg többet hozott ki az autóból, mint ami benne van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: