DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher megtanulta, hogy senkitől nem kell félnie

A Spielbergben eddigi legjobb eredményét elérő német pilóta szerint ez a legfontosabb, amit a Lewis Hamilton elleni csatájából leszűrhet. A Haas feltámadásáról is beszélt a fiatal versenyző.

Miután Silverstone-ban végre megszerezte karrierje első Formula-1-es pontjait, az Osztrák Nagydíj remek formában vezetett Mick Schumacher: a sprinten még épp kiszorult a legjobb nyolcból, a vasárnapi versenyen viszont az előkelő hatodik helyen látta meg a kockás zászlót. Ráadásul mindkét alkalommal óriási csatát vívott a Mercedesben ülő Lewis Hamiltonnal.

schumacher-hamilton-dppi-spielberg-f1



A Haas pilótája így felelt arra a kérdésre, hogy mit tud magával vinni a hétszeres F1-es világbajnokkal folytatott küzdelemből: „A legfontosabb, amit megtanultam, hogy mindenki emberből van és mindenki követ el hibákat. Mindenki nyomás alatt van, és ez olykor elér egy olyan pontot, amikor hibáznak. Szóval ez fontos számomra, hogy ezt tudom, és hogy nem kell félnem senkitől a pályán.”

A Haas úgy ért el dupla pontszerzést a Red Bull Ringen, hogy a többi csapattal ellentétben náluk még mindig várat az első jelentősebb szezonközi fejlesztési csomag bevetése. Schumacher így látja az amerikai istálló formajavulását:

„Megmutattuk az autóban rejlő potenciált, de ugyanez elmondható a versenyzőkben rejlő potenciálról is” – idézi őt a Motorsport.com. „Tudjuk, mire van szükségünk, hogy gyors legyen az autónk. Erős autónk volt a szezon elején, aztán nyilván néhányan hoztak fejlesztéseket. Lehet, hogy némileg irányt tévesztettünk a beállításokkal, de aztán most visszataláltunk egy egész jóhoz, miközben mások alighanem küszködtek a csomagjukkal. Mindezeknek volt köszönhető a mostani eredmény.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: