DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher építkezni tudott a nyomásból

Megtartotta jó formáját Mick Schumacher, aki Silverstone után a Red Bull Ringen is pontokat szerzett. A német ezúttal a hatodik helyen zárt, és úgy véli, a múltkori eredmény áttörést jelentett nála.

Már a sprintfutamon is nagyszerűen teljesített a Lewis Hamilton elleni csata során, vasárnap pedig a hatodik helyre hozta be a Haas versenygépét Mick Schumacher. A fiatal pilótát sokan kritizálták a szezon korábbi részében, ám úgy véli, a sportolókra ez sokszor jó hatással van.

„Ez egy jó móka volt. Nyilvánvalóan meg kellett küzdenünk az utunkon, ami nagyszerű volt tapasztalatszerzés szempontjából, de azért is, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. A sportolókon mindig nagy a nyomás, mert ez indít be minket, hogy gyorsabbak legyünk. Azt hiszem ez történt Silverstone-ban is, ahol pontokat szereztem, és erre volt szükségem” – mondta el Schumacher a Sky Sports adásában.

Az amerikai istálló pilótáját a csapattársával való viszonyról is megkérdezték, szombaton ugyanis Kevin Magnussen nem volt igazán a segítségére, így a sprintkvalifikáción lecsúszott a pontszerzésről.



„Kevin nagyon jól teljesített a szezon elején, a versenyzés pedig ilyen. A végén mi is vetélytársak vagyunk, mindenki jól akar teljesíteni. Kevin adott nekem különböző ötleteket arra, hogyan közelítsünk meg egy versenyhétvégét, és úgy érzem, tudunk tanulni egymástól. Próbálunk építkezni, és fejlődni” – folytatta Schumacher.

A 23 esztendős pilóta reméli, a nyári szünetig kitart a csapata lendülete, főként, hogy hamarosan új fejlesztéseket is kapnak.

„Azt hiszem jó irányba haladunk, megint pontokat szereztünk. Emelkedő tendenciát mutatunk, és remélhetőleg ezt képesek leszünk tartani a Paul Ricardon, és Budapesten is mielőtt elmegyünk nyári szünetre” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: