DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Gasly nem érti a rajt után történteket

Bár úgy érezte, hogy nyerhet néhány pozíciót a rajtnál, már az első kanyar előtt megpecsételődött Pierre Gasly versenye a szombati sprintfutamon. A francia pilóta elsőre nem értette, mi történt vele.

A 10. helyről várhatta a lámpák kialvását az Osztrák Nagydíj sprintkvalifikációján Pierre Gasly, akinek a rajtot követően néhány pillanatra levegőbe emelkedett az autója, miután összeért Lewis Hamiltonnal.

A francia versenyzőt végül a 15. helyen intették le, és az autója is megsérült, így elég nehéz helyzetbe került a vasárnapi nagydíj előtt.



„Alapvetően rossz irányba álltam a kanyarban, ezért látnom kell majd pontosan, hogy mi történt, mert szó szerint nem tudom. Kicsit előrébb kerültem, aztán közeledett a bal oldali korlát. Látnom kell a felvételeket, hogy megértsem. Nem igazán tudtam, hogy merre megyek, de megpróbáltam megfordítani az autót, és nyomni, ahogy csak tudtam, de minden nagyon gyorsan történt, a sprintverseny pedig nem a mi kezünkre játszik” – mondta Gasly a sprintfutam utáni sajtótájékoztatón, ahol a Formula.hu munkatársa is jelen volt.

A 26 esztendős versenyző úgy véli, kár azért, ami az elején történt, mivel képesek lettek volna felvenni a McLarenek tempóját, ráadásul biztos benne, hogy a padlólemez is megsérült.

„Azt hiszem volt némi sérülés a padlón. Lehet, hogy ez nem a mi pályánk, de szerintem nem voltunk olyan rosszak. Úgy értem, nyilvánvalóan nagyon szoros a középmezőny ezen a hétvégén, de mi inkább a középmezőny hátsó részén vagyunk. Tegnap még a Williams is gyorsabb volt nálunk, ma viszont lassabbnak tűntek, és ugyanolyan tempót tudtunk volna menni, mint a két McLaren” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: