DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Binotto: Leclerc nagyon csalódott volt

A Ferrari csapatfőnöke, elárulta, mit mondott Charles Leclercnek a leintés után. Mattia Binotto a futamot követően komolyan elbeszélgetett pilótájával, ám eddig nem lehetett tudni, miről beszéltek.

Bár vezette a futamot, egy stratégiai döntésnek köszönhetően szorult helyzetbe került a Brit Nagydíj végén Charles Leclerc, akit a csapat kint tartott a kemény keverékű abroncsokon az utolsó körökre, miközben a közvetlen riválisai, és csapattársa, Carlos Sainz is lágy gumikon futhatott az újraindítást követően.

A monacói versenyző ugyan hősiesen védekezett, de végül leszorult a dobogóról, és be kellett érnie a negyedik hellyel. A verseny után sokaknak szemet szúrt, hogy Leclerc egy feszült hangulatú beszélgetést folytat csapatfőnökével, aki most elárulta, pontosan miről volt szó a díjátadót megelőző percekben.



„Először is, tudtam, hogy csalódott és frusztrált, ami érthető, mert egyértelműen kényelmesen vezetett a versenyen, és gyors volt addig, amíg a biztonsági autó be nem jött. Számára ez egy nagy lehetőség volt a bajnokság szempontjából, mert az élen állt, miközben Verstappennek gondjai voltak. A futam végén nagyon csalódott volt, amire számoltam, mikor találkoztam vele. Elmondtam neki, hogy ismét fantasztikus versenyt futott, mert az elején nagyszerűen küzdött, aztán az újraindítás után is elképesztő volt, ahogyan védte a pozícióját” – idézte Binotto szavait a GP247.

Mattia Binotto elmondta, szerette volna lenyugtatni pilótáját, és igyekezett megértetni vele, hogy a balszerencséje ellenére, kiválóan vezetett.

„Azt mondtam neki, hogy maradjon nyugodt, mert ahogyan vezetett, az fantasztikus volt. Ismét peches volt, mert a biztonsági autós fázis elég balszerencsés, amikor vezetsz néhány körrel a vége előtt. Összességében ezért nem akarunk túlságosan csalódottak lenni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: