DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Az első győzelem mindig különleges

Az elbaltázott hétvége után mindenkit foglalkoztat az elszúrt stratégia miértje, Button pedig nem hiszi el, amit Leclerc Binottóval kapcsolatban állít. A monacói nem akarja magára terelni a figyelmet.

Hosszú ideig figyelhettük Silverstone-ban, ahogy Charles Leclerc megpróbál csapattársa, Carlos Sainz elé kerülni. Egyre frusztráltabbá vált amiatt, hogy erre nem kapott hivatalos engedélyt a csapattól, végül azonban rászóltak a spanyolra, aki el is engedte maga mellett a látszólag jóval gyorsabb monacóit annak ellenére is, hogy ő éppen élete első győzelméért autózott.

Sainz akkor került újra csapattársa elé, amikor a biztonsági autós fázis során egyedül Leclerc nem állt ki kereket cserélni, mindenki más viszont lágyakra váltott. Ez egy elhibázott stratégiai döntés volt, amellyel nemhogy az első hely, de a dobogó is elúszott a monacói számára. 



Mindenki értetlenül áll az eset előtt, ráadásul Leclerc és Binotto futam utáni első beszélgetése rendkívül feszültnek tűnt. Ez igazolná az elbaltázott stratégiai döntést, a monacói azonban állítja: főnöke csak fel szerette volna vidítani őt a futam után, és ennyi.

Jenson Button a Sky Sports F1-nek elárulta, kételkedik Leclerc szavaiban. Viccelődött is, hogy „rá nem így mutogatnak a barátai, ha fel akarják vidítani”. „Nehéz verseny volt ez Leclerc számára” – fogalmazott. „A verseny első körében eltört a szárnya, de a tempója ígyis kiváló volt. Üldözte a csapattársát, végül utasításra helyet cseréltek. Megszerezték a vezetést, a végén azonban rossz stratégiai döntést hoztak. Megint megtörtént ugyanaz, ami Monacóban. Érdekes, nem tudom, kinek a döntése lehetett, de ez nyilvánvalóan Leclerc győzelmébe került” – tette hozzá.

Minden esetre, Leclerc lovagiasan viselkedett a szörnyű futam után, nem szerette volna, ha személyes csalódottsága beárnyékolja csapattársa első győzelmét. Első dolga volt gratulálni neki a rég várt eredményhez. „Nem szeretném, ha a hangsúly a csalódást keltő versenyemre irányulna, helyette inkább az ő hihetetlen futamgyőzelmére. Az első győzelem a Formula-1-ben mindig különleges. Ez nagyszerű eredmény a csapatnak és Carlosnak is. Az elmúlt néhány versenyen folyamatosan építette az önbizalmát, és ma megmutatta, hogy képes rá!” – zárta gondolatait Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: