DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc nem akar elhamarkodottan ítélkezni

Bár egy rossz stratégiának köszönhetően a futamgyőzelmet, és a dobogót is el bukta, Charles Leclerc nem haragszik a csapatára. A monacói úgy véli látnia kell a teljes képet, mielőtt véleményt mond.

A futam utolsó szakaszában úgy tűnt, Charles Leclerc nyerheti meg a Brit Nagydíjat, ám a biztonsági autós fázis alatt lágy keverékre váltottak a riválisok, míg a monacói kint maradt a kemény abroncsokon.

A Ferrari pilótája így nagyon szorult helyzetbe került, végül lemaradt a dobogóról, mivel előbb a csapattársa ment el mellette, majd Sergio Perez, és Lewis Hamilton is lehagyta őt, noha keményen védekezett velük szemben.



 

„Kemény gumikon voltam kint, míg mindenki más a lágyakon, ezért eléggé küszködtem. Mindent beleadtam, de ez most nem volt elég” – nyilatkozta Leclerc a futam után a Sky Sportsnak. A csatorna riporterei arról is megkérdezték, miről beszélgetett a leintés után csapatfőnökével, Mattia Binottóval, hiszen a 24 esztendős pilóta korábban Carlos Sainz ellen is csatára kényszerült.

„Csak szeretett volna felvidítani engem, ennyi. A teljes képet kell néznünk, mert így csak a saját szemszögömből látom a dolgokat. A magam részéről úgy gondolom, hogy túl sok időt vesztettem az első etapban és a második szakasz elején, de ez csak az én véleményem, ami változhat, ha látom egész képet” – zárta gondolatait Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: