DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Kihasználtuk a lehetőséget

Bár a verseny elején nehéz helyzetbe került, végül a futam utolsó szakaszában a dobogóért csatázhatott Sergio Perez. A Red Bull mexikói versenyzője nagyon élvezte a futam végén vívott harcot.

Egy hihetetlenül fordulatos verseny végén dobogóra állhatott Sergio Perez, aki a megismételt rajt után komoly gondba került egy ütközésnek köszönhetően. A 32 esztendős versenyző végül a második helyen zárt köszönhetően a futam utolsó szakaszában érkező biztonsági autós fázisnak, melyből a lehető legjobban jött ki.

Bár futamgyőzelemre már nem maradt esélye, elégedett volt az eredményével, így Perez jókedvűen nyilatkozott a leintés után.

„Nagyszerű, hogy itt lehetek. Nem adtuk fel, ugyanúgy nyomtuk tovább, és kihasználtuk a lehetőséget a végén. Úgy éreztem, hogy jó pozícióban vagyok, de aztán Lewis (Hamilton) megint ott volt. Nagyon jó csatát vívtunk, óriási utolsó körök voltak” – utalt Perez a verseny végén kialakuló hatalmas harcra, melyet Charles Leclerc, és Lewis Hamilton ellen vívott.



 

Perez első szárnya a második rajt után kissé megsérült, így kénytelen volt kijönni a bokszutcába, a nem tervezett kiállás miatt viszont rengeteg időt bukott.

„Kicsit kiszorítottak, és nem volt helyem. Charles is ott volt a belső íven, kívül is voltak, nem tudtam hová menni. Elég csúnyán megsérült az első szárnyam, szóval ki kellett állnom a bokszba, amivel visszaestem az utolsó helyre, és onnan sikerült visszajönnöm. Elképesztő verseny volt” – tette hozzá a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: