DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Három-négy tizedet bukott Max Leclerc miatt”

Christian Horner próbálta számszerűsíteni a sárga zászlós időveszteséget, ami így a pole-jába kerülhetett a hollandnak. A Red Bullnál így sem bánkódnak, stratégiai versenyre számítanak.

Max Verstappen tűnt a fő esélyesnek a pole-pozícióra a Formula-1-es Brit Nagydíj esős időmérő edzésén, ám saját elmondása szerint az utolsó körében sárga zászló hátráltatta. Mint kiderült, épp Charles Leclerc miatt kellett belengetni a jelzést, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint pedig a címvédő többet veszített annál, mint amennyivel végül kikapott Carlos Sainztól:

verstappen-leclerc-redbull-silverstone-day2



„Charles-nak volt egy nagyjából fél megforgása, Max elemelte a gázt a sárga zászló miatt, és szerintem három-négy tizedet adott el ezzel” – nyilatkozta a Sky F1 kamerái előtt Horner, aki egyből hozzátette: „De gratulálok Carlosnak, mindig is egy démon volt a vizes pályán, amikor nálunk volt junior. Mindig rendkívül erős volt ilyen körülmények között. Úgyhogy gratulálunk neki, mi pedig elégedettek vagyunk az első sorral, valamint Checo második rajtsorával is.”

Verstappennek magának is voltak hibái a Q3-ban, egyszer meg is forgott, de Horner szerint ezen nem múlott semmi, sőt inkább az volt „nevetséges”, hogy a pörgése után is csupán két másodperces hátránnyal szelte át a célvonalat. A csapatfőnök arra is rámutatott, hogy esőben számukra nehezítő tényező, hogy az átlagnál valamelyest alacsonyabb leszorítóerőt konfigurációval futtatják az autóikat.

Persze a hangsúly a vasárnapon van, Horner pedig taktikus versenyre számít, amelynek nehéz előre mondani az esélyeseit: „Azt hiszem, nagyjából mindenki egy négykörös hosszú etapot teljesített pénteken. Úgyhogy ez kicsit ugrás az ismeretlenbe, de azzal, hogy Checo is ott van, rengeteg a lehetőség, s ha egy tiszta száraz futam lesz, akkor a stratégia és a gumikezelés jelenti majd a kulcsot. Idén láthattuk, hogy közelebb tudják követni egymást az autók, ami fontos lesz a Beckettsben és környékén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: