DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Nem érdemeltem pole-t

Egyszerűen és őszintén értékelte az időmérőt az utolsó körében megforgó monacói ferraris, aki nagyon örül csapattársa első helyének - szerinte nem tudta megcsinálni, amit kellett volna.

Idén először kapott ki időmérőn egyenlő feltételek mellett csapaton belül Charles Leclerc, aki a legvégén lassabbnak bizonyult Carlos Sainznál - nem érzett rá annyira az esős körülményekre és pont a legrosszabbkor hibázott, de a versennyel kapcsolatban egyelőre magabiztosnak tűnik.

léecc



"Persze, hogy csalódott vagyok, de nagyon örülök Carlosnak, aki nagyszerű munkát végzett ma" - mondta mosolyogva Leclerc. "Én megforogtam az utolsó körömben. Tudtam, hogy az az a kör, amikor mindent össze kell raknom, de ezúttal nem tudtam ezt megcsinálni, szóval nem érdemeltem meg, hogy a pole-pozícióban legyek. A harmadik hely azért így is jó pozíció a holnapi futamra, a tempónk is megvan, szóval remélhetőleg ott már mindent össze tudunk rakni és vissza tudunk vágni" - értékelt a monacói.

"Ha tiszta futamunk lesz, akkor abból jól jöhetünk ki. Nyilván kellene egy jó rajt és szerintem a gumimenedzselés fontos lesz, a stratégia valahol az egy és a két kiállás között billeg, érdekes lesz majd látni. Remélhetőleg mi jól dogunk dönteni. A gumikezeléssel nem voltak gondjaink az utóbbi futamokon, de majd meglátjuk."

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: