DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Javulnunk kell, a Ferrari gyorsabb

Az idei világbajnoki pontversenyben élen álló Max Verstappen szerint a Red Bull csapatának javulnia kell, miután gyorsabbnak érezte a Ferrari tempóját az elmúlt vasárnap Kanadában.

A Red Bull és Max Verstappen szempontjából a szezon látszólag nem is alakulhatna jobban. A gyenge kezdés után hat futamgyőzelemél tart a kilenc versenyből, 46 ponttal előzi meg csapattársát, Sergio Perezt és 49 pontos az előnye a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc előtt. A legutóbbi Kanadai Nagydíjon is nagyszerűen alakultak az események, Leclerc hátrasorolása miatt Verstappen nem került közvetlen kapcsolatba a kihívójával, de az utolsó 20 körben a másik Ferrarival beérte őt Carlos Sainz. A spanyol pilóta komoly nyomás alá helyezte holland riválisát az utolsó 20 körben, de fogást nem talált rajta.

A sorozatos győzelmek és a tabellán látható kényelmes előnyének ellenére Verstappen figyelmeztette a csapatát, hogy javulniuk kell, mert nem ők voltak a leggyorsabbak vasárnap. Az Autosport.com oldalon olvasható nyilatkozatában aggodalmának adott hangot, mikor a pontversenyben látható előnyéről kérdezték: „Nagyon sok van még hátra és látszólag nagy előnnyel vezetünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a dolgok gyorsan változhatnak. Emlékezzünk csak arra, hogy a harmadik verseny után 46 pontos hátrányban voltam. Koncentrálnunk és fejlesztenünk kell, mert most nem mi voltunk a leggyorsabbak a pályán!”

verstappen-ferrari-montreal-1



„Most nem tűnt olyan jónak a versenytempónk, mint egy héttel korábban Bakuban, de így is sikerült a csapattal közösen megszerezni a győzelmet. Továbbra is keményen kell dolgoznunk a csapattal, meg kell próbálni megtalálni minden apró lehetőséget, amivel javítani lehet az autón. Javítani kell az időmérős teljesítményünkön, ez teljesen egyértelmű” – folytatta Verstappen.

A Ferrari a szombati kvalifikációkon rendszeresen gyorsabb, mint a Red Bull, Leclerc hat pole-pozíciót szerzett idén, míg Verstappen csak kétszer, Perez pedig egyszer indulhatott az élről. A Red Bull a magasabb végsebessége és a jobb gumikezelése miatt egyelőre versenytávon meg tudja előzni a vörös autókat.

„Nem gondolom, hogy ez mindig így lesz, hogy a Ferrari gyorsabb szombaton és lassabb vasárnap. Barcelona-ban vasárnap is gyorsak voltak és volt még néhány másik helyszín is, ahol erős tempójuk volt” – osztotta meg véleményét a kérdésről Verstappen. „Szóval hol közelebb vagyunk egymáshoz, hol távolabb. Természetesen meg kell értenünk a történteket, mert lehet, hogy az esőnek volt köze hozzá, vagy a pálya vonalvezetésének, esetleg a másfajta rázóköveknek, hogy vasárnap a száraz pályán ennyivel erősebbek voltak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: