DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz: A legjobb autóval sem tudunk nyerni

Még az utolsó körben is esélye volt a futamgyőzelemre Carlos Sainznak, ám Max Verstappennel nem tudott mit kezdeni Kanadában. A spanyol pilóta elárulta, fáj neki, hogy a leggyorsabb autóban sem tud győzni.

Bár a Ferrari kiválóan kezdte az idei szezont, Carlos Sainz számára nem igazán jött ki a lépés, azóta pedig a maranellóiak már hátrányba kerültek a Red Bullhoz képest. A spanyol versenyző szerint az a legrosszabb, hogy hiába övék a mezőny legjobb autója, egyszerűen képtelenek győzelmeket elérni vele.

„Ha a győzelem nem akkor jön el, amikor te vagy a leggyorsabb, talán jobban fáj. Nem vagyok elégedett. Túl szoros volt a verseny ahhoz, hogy elégedett legyek. Különösen a tempóm miatt, amit a verseny során végig vittem, mert az nagyon jó volt. Nagyon kényelmesen éreztem magam, és végig gyorsabb voltam, mint Verstappen” – mondta Sainz a DAZN számára.

 



A spanyol pilóta úgy érzi, a biztonsági autós fázis alatt jó ötletnek tűnt kihívni őt egy kerékcserére, de végül ez a szakasz vette el tőle a győzelmet.

„A stratégia kulcsfontosságú volt, és azt hiszem, a biztonsági autó nélkül Max nem tudott volna elmenni mellettem. Szerintem, ha kint maradok a régebbi gumikon, nem kapott volna el, és hittem benne, hogy megtudom csinálni. Akkor elég sokat gondolkodtunk, a lágy és a kemény keveréken, hátha segít valamelyik, végül nagy nyomást helyeztünk rá, de nem eléggé ahhoz, hogy megelőzzük” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: