DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz mindent beleadott: „Centikre voltam a falaktól!”

Feszült utolsó körökben próbálta megszerezni élete első futamgyőzelmét Carlos Sainz Montrealban, de nem tudott a címvédő elé kerülni. A spanyol ötödszörre állhatott fel a pódium második fokára.

Nehéz szezonja van a Ferrari ifjú spanyoljának, amelynek köszönhetően indokoltan veszítette el az önbizalmát az elmúlt hónapokban. Csapattársa rendre előtte végez, ráadásul még a Red Bullokat se tudja sarokba szorítani. Nem csupán hibák, de technikai problémák is hátráltatták már az ifjú pilótát idén, most azonban úgy tűnik, végre magára talált.

Sainz a szombati kvalifikáción is jó eséllyel indult a pole-pozícióért, ám egy hibának köszönhetően végül csak a harmadik helyről rajtolhatott. A futamon ennek ellenére végig nyomás alatt tartotta a címvédő hollandot, egy ideig még a mezőny élén is állhatott. Az utolsó körökben gumielőnyben üldözte Verstappent, mégsem sikerült fogást találnia rajta. Élete első futamgyőzelméért harcolt, végül azonban „csak” egy második helyet sikerült bezsebelnie, immáron ötödik alkalommal.



„Padlógázzal mentem végig, semmi nem maradt bennem! Centikre voltam a falaktól, mindent beleadtam. Megtettem, amit tudtam, hogy megelőzzem Maxot, de egyszerűen nem volt meg az a kis plusz, amivel elkaphattam volna. Próbáltam végig közel maradni hozzá, de ez nem volt elég” – értékelt a spanyol a Kanadai Nagydíj leintését követően.

Sainz továbbra is bizakodó, állítja: lesznek még ennél is gyorsabbak, és akkor majd sikerül elkapnia Verstappent.

„A versenytempónkkal nincs probléma. Az, hogy nyomás alá tudtuk helyezni Maxot, szinte az egész futam alatt, és hogy ilyen jól időzítettük a kiállásokat, mind kiváló! Nagyon közel voltunk a győzelemhez, a pozitívumokra kell koncentrálnunk, legközelebb újra megpróbáljuk!” – zárta gondolatait a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: