DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Elnézést kért a pilótáktól a McLaren főnöke

„Nem adtunk olyan csomagot Landónak és Danielnek, amilyet megérdemelnek” – mondta el a pont nélkül záruló Kanadai Nagydíjat követően Andreas Seidl, a McLaren F1-es csapatvezetője.

A szezon egyik leggyengébb versenyét produkálta Montrealban a McLaren, hiszen Daniel Ricciardo a verseny hajrájában kicsúszott a pontszerzők közül, Lando Norris pedig a duplán elrontott kerékcsere miatt – nála még az egyik abroncs sem volt ott az autónál – különösen hátraesett, amihez még egy öt másodperces is hozzájött bokszutcai gyorshajtás miatt.

Andreas Seidl csapatfőnök csalódottan is értékelte a Kanadában látottakat, egyúttal pedig bocsánatot kért a pilótáktól: „Rendkívül csalódáskeltő vasárnap volt ez számunkra” – idézi szavait az F1i.com. „Általánosságban véve is kemény hétvégénk volt, hiányzott a tempó az autóból, megbízhatósági problémáink voltak és szervezési gondunk is akadt a kettős kerékcserénél a virtuális biztonsági autós fázis alatt.”

mclaren-montreal-f1



„El kell ismernünk, hogy a riválisaink jobb munkát végeztek, éppen ezért nem is érdemeltünk ma pontokat. Nem adtunk olyan csomagot Landónak és Danielnek, amit megérdemelnek, ezért pedig elnézést kell kérnünk tőlük. Fel kell használnunk ezt a lehetőséget arra, hogy tanuljunk és hogy erősebben térhessünk vissza két hét múlva a hazai versenyünkön, Silverstone-ban.”

Norris maga úgy fogalmazott, hogy nem sok pozitívum volt a montreali hétvégében, ami megmutatta, hogy valójában hol is tartanak tempó tekintetében. Ricciardo szerint ugyancsak túl lassúak voltak, emellett más probléma is nehezítette az életüket:

„Egyszerűen nem igazán voltunk gyorsak ma” – mondta el az ausztrál. „Szenvedtünk a tempóval, aztán még problémáink is voltak, így pedig túl messzire kerültünk a pontoktól. Némi hőmérséklettel kapcsolatos gond hátráltatott minket. Amíg százszázalékosan tudtuk nyomni, tartottuk magunkat a top 10-ben, de amint már azt is menedzselni kellett, kiszálltuk a harcból. Örültem volna egy jobb versenynek, de egyszerűen nem voltunk elég gyorsak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: