DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: Kanada megmutatta, hogy nem elég jó az autó

A McLaren számára pont nélkül záruló montreali hétvége a bizonyíték rá, hogy bár olykor szerencsével odaérhetnek a középmezőny elejébe, valójában az MCL36-ban ez nincs benne – véli a brit.

Rendkívül hullámzó szezont teljesít eddig a McLaren: a bahreini évadnyitón nagyon elveszettnek tűntek, aztán viszont fejlődésnek indultak, Imolában pedig a dobogóra is felfértek. Ezt azonban nem tudták megismételni, a Formula-1-es Kanadai Nagydíjon pedig pont nélkül maradt a wokingi istálló.

norris-montreal-mclaren-1



Daniel Ricciardo a hajrában csúszott ki a top 10-ből, míg Lando Norrist rengeteg probléma hátráltatta: már szombaton gondja akadt egy szenzorral az időmérőn, majd vasárnap a kerékcserénél is rengeteg időt veszített, ráadásként pedig még egy öt másodperces büntetést is kiróttak rá, amiért gyorsan hajtott a bokszutcában. Az így csupán 15. helyen beérő Norris szerint Montreal jó ébresztő volt a csapatnak arra vonatkozóan, hogy nem elég jó az autójuk:

„Úgy gondolom, ma egyszerűen minden félrement” – idézi a pilótát a RaceFans.net szakoldal. „Nem igazán voltak pozitívumok. Az autó nem elég jó. Olykor erős, pénteken még optimistább is voltam, hogy ma valamivel többet érhetünk el. De amikor beragadtam a Williams mögé… nagyon gyorsak, talán a leggyorsabbak az egyenesekben, mi meg valószínűleg a leglassabbak vagyunk, úgyhogy így konkrétan képtelenség előzni, nem tudtunk mit csinálni.”

„Közelében sem vagyunk annak, ahol lenni akarunk. Egy ilyen nap talán arra jó, hogy megmutatja, mennyire messze vagyunk, és hogy továbbra is keményen kell dolgoznunk és különböző dolgokat kipróbálnunk” – folytatta Norris. „Talán időnként nagyszerűnek tűnnek a dolgok, de igazából az sosem a valós tempó. Olykor a szerencsének köszönhetően odaérünk, de az ilyen egyszerűbb napok, amikor nem áll mellénk Fortuna, megmutatják, valójában hol is állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: