DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: A csapatok nehezen fognak megegyezni

Nem lát gyors megoldást a delfinezés problémájára Fernando Alonso, aki úgy látja inkább a gumikkal való gondokra koncentrálna Kanadában. A spanyol szerint itt kell a legtöbbet fejlődniük, de csapattársa bizakodó a folytatást illetően.

Hosszú idő után tér vissza Kanadába a Formula-1, miután utoljára 2019-ben versenyezhettek itt. A szünetre a koronavírus miatt volt szükség, idén azonban ismét megmutathatja magát a mezőny ezen a helyszínen. A paddockban valószínűleg továbbra is téma lesz a delfinezés jelensége, amivel kapcsolatban a hétvége előtt közleményt adott ki az FIA, melyben egyértelművé tették, hogy szabályt módosítanak majd a biztonság érdekében.

Ezzel kapcsolatban némileg szkeptikus Fernando Alonso, aki úgy látja, a csapatok nehezen fognak egyetérteni, mivel minden pályán mást tapasztaltak eddig, és nem minden istállót érint ugyanolyan mértékben a probléma. Az Alpine inkább a gumikezeléssel küzd jelenleg, a pattogás pedig nem jelent akkora gondot számukra.



„Legutóbb tisztességes eredmény volt számunkra, hogy hetedikek lettünk Bakuban. Úgy érzem, hogy maximalizáltuk az autónkat és a lehetőségeket, amit a többi autó kiesése nyújtott számunkra. Jobban meg kell értenünk az autót, hogy miért tapasztalunk különbségeket péntektől vasárnapig. A miénk elég jól kezeli a pattogást. Nagyon nehéz lesz az összes csapatnak megegyezni ebben a változtatásban, Bakuban például nem éreztem túlságosan, így inkább gumikopásra koncentrálunk majd, különösen a hátsó gumik esetében. ” – mondta Alonso a csapat hivatalos előzetesében.

A spanyol pilóta csapattársa, Esteban Ocon szerint a kanadai pálya kedvezhet a francia alakulat konstrukciójának, így bízik a jobb eredményekben, különösen, ami a kvalifikációt illeti.

„A cél az lesz, hogy sima hétvégénk legyen, és problémamentesen végig csináljuk a programunkat. Meg kell mutatnunk a tempónkat a kvalifikáción, és vasárnap jó néhány pontot szereznünk. A montreali pálya lassú sikánokkal és gyors egyenesekkel rendelkezik, mi pedig már megmutattuk, hogy gyorsak vagyunk az egyenesekben, szóval remélhetőleg ez segíthet nekünk ezen a hétvégén” – zárta Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: