DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Montreal után számít fejlődésre a Mercedes

James Vowles szerint az F1-es Kanadai Nagydíjon legfeljebb a különbséget csökkenthetik Bakuhoz képest, utána viszont a fejlesztéseik révén apránként megindulhatnak az élmezőny felé.

Néhány hete Barcelonában felcsillant a remény, hogy a Mercedes végre némileg úrrá lehet a szezon elejétől tapasztalható szenvedésén, Monacóban és Bakuban viszont újra jelentkezett náluk a pattogás – ami elmondásuk szerint nem azonos a delfinezésnek nevezett jelenséggel –, s a hátrányuk is újfent megnőtt az etalonnak számító Red Bullhoz és Ferrarihoz képest.

James Vowles, a konstruktőri világbajnoki címvédő alakulat vezető stratégája arra számít, hogy a hétvégi F1-es Kanadai Nagydíjon sem lesz más a helyzet, továbbra is a Toto Wolff által korábban „senki földjének” nevezett él- és középmezőny közötti résben fognak szerepelni:

mercedes-baku-2022-f1



„Talán nem számítottunk akkora visszaesésre, mint amit Bakuban produkáltunk, de ebből is tanulhatunk” – mondta el a szakember a Mercedes szokásos videós értékelőjében. „Montreal nem lesz jelentősen más az előző két versenyhez képest, szerintem továbbra is olyan csomagunk lesz, amely önerőből nem lesz ott az élen. Továbbra is a Red Bull és a Ferrari lesz a mérce, akikhez mérnünk kell magunkat.”

Vowles hozzátette: a hétvégén talán nem lesznek akkora hátrányban, mint néhány napja, viszont a kanadai forduló után igazi előrelépésre számít – ami egybecseng Lewis Hamilton korábban megfogalmazott vágyával, miszerint a Brit Nagydíjra szeretné, ha versenyképessé válna a W13-as:

„Úgy gondolom, a Bakuban látott időmérős lemaradás talán nem lesz olyan nagy Montrealban, hanem vissza fog térni a korábbi szintre. Aztán ahogy haladunk az ezt követő versenyekkel, biztos vagyok benne, hogy apró lépésekkel és fejlesztésekkel újra az élmezőny felé haladhatunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: