DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton határidőt szabott, meddig kellene végre a győzelem útjára lépni

Lewis Hamiltonnak eddig kicsit sem a sikerekről szól a 2022-es szezon. Egyetlen dobogós helyezés a mérlege, de egy hónap múlva, Silverstone-ban nyerni akar. Szerinte a Mercedes fejlődik.

Amikor a hétszeres világbajnok némi szerencsével az évadnyitó Bahreini Nagydíjon harmadikként végzett, nem gondoltuk volna, hogy úgy kezdünk bele a nyári időszakba, hogy a veterán britnek továbbra is ez az egyetlen dobogós helyezése van idén, ráadásul csapaton belül George Russell is 34 ponttal ellépett tőle. Mindezt úgy, hogy egyszer sem esett ki.

A Mercedes teljesítménye ingadozó, a Spanyol Nagydíjon olyan tempóval zárkózott fel vele Hamilton, hogy akár az élen állókra is veszélyes lehetett volna, legutóbb Monacóban azonban ismét nem voltak sehol a Red Bull-Ferrari párharc árnyékában. A hétszeres világbajnok azonban hazai pályán, július elején már nagyon szeretne nyerni, de legalább a győzelemért harcolni.

„Nagyon remélem, hogy Silverstone-ig sikerül a felzárkózás és olyan autót kapunk a kezünk közé, amilyenre szükségünk van. Rettentően szeretnék csatázni a futamgyőzelemért az élen álló srácokkal” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton, akinek szavait a RacingNews365.com idézi.

Hamilton Silverstone-ig versenyképes autót szeretne - beteljesülhet ez a vágya?


„Minden nap ezért dolgozom, szeretnék a közvetlen élmezőnybe érni, hogy a hazai közönségnek megadhassam, ami jár nekik. Nincs kétségem, hogy a Mercedes hamarosan még jobban fejlődni fog. Jó lenne, ha már Azerbajdzsánban és Kanadában is versenyképes autóval rendelkeznénk.”

„A csapaton belüli párharcban is ideje lenne felzárkóznom, George 34 pontos előnyt épített már ki. De jól ismerem a srácokat a gyárban, nem kérdés, hogy minden nap keményen dolgoznak azért, hogy fejlesszék az autót és nincs is kétségem, hogy célt fognak érni” – tekintett előre Hamilton.

Mi is úgy gondoljuk, hogy a Brit Nagydíjon már lehetnek valós esélyei Hamiltonnak a futamgyőzelemre?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: