DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Mindegy, melyikük lesz a világbajnok

A Red Bull F1-es csapatfőnöke állítja: nem számít nekik, hogy Max Verstappen vagy Sergio Perez nyer-e a szezon végén, csak az a fontos, hogy mindkét versenyzőjükkel legyőzhessék a Ferrarit.

Míg tavaly az esetek többségében Sergio Perez jócskán elmaradt Max Verstappen teljesítményétől, idén a kettejük közötti különbség jóval kisebb. Ez pedig pontokban is megmutatkozik: a mexikói a Monacói Nagydíjon aratott győzelmével 15 pontra megközelítette címvédő csapattársát. Bár egy héttel korábban Barcelonában még arra kérték, adja át a vezető helyet a frissebb gumikon őt vélhetően egyébként is könnyedén megelőző hollandnak, Christian Horner most hangsúlyozta, hogy mindketten harcolhatnak a vb-címért, s a Red Bullnak mindegy, melyikük ér a csúcsra:

„Nem számít nekünk, hogy melyikük lesz világbajnok. Természetesen a konstruktőri elsőség rettenetesen fontos. De hogy Max vagy Checo nyer… mindketten Red Bull-pilóták, és mindketten azonos eséllyel rendelkeznek” – nyilatkozta Horner, akit a Motorsport.com idéz. „Természetesen ez egy rendkívül hosszú idény, aminek meglesznek a hullámhegyei és hullámvölgyei. De nagyszerű, hogy mindkét versenyző ott van az elejében.”

perez-verstappen-redbull-monaco-2022



„Checo élete formájában van, nagyszerű munkát végez. Nem csak egyszeri alkalomról van szó, láthattuk ezt például a dzsiddai pole-ján is. Ez fantasztikus számunkra, de arra van szükségünk, hogy mindkét pilóta jól dolgozzon együtt. Mivel a Ferrarié a gyorsabb autó: az időmérőn egyértelműen, a verseny kérdéses, de így is komoly ellenfelek, és együtt kell dolgoznunk, hogy mindkét versenyzőnk eléjük kerülhessen.”

Arra a kérdésre, hogy Perez a Spanyol Nagydíj után bizonyítani akart-e a csapatának, így felelt Horner: „Mindig élvezte ezt a pályát. Emlékszem rá abból az időből, amikor nálam versenyzett a GP2-ben, s ez különösen igaz a következő helyszínre, Bakura. Természetesen egyből a barcelonai futam után beszéltünk, és abszolút semmilyen probléma nem volt. Világosan megértette a képet, és úgy vélem, remek formában van jelenleg, nagy az önbizalma, remekül vezet, és a Max és közte lévő időkülönbség is sokkal-sokkal kisebb.”

Perez egyébként maga is elmondta még a Monacói GP felvezetése során, hogy kitárgyalták a barcelonai csapatutasítást, s egyúttal biztosították felőle, hogy minden támogatást megkap – alighanem ez is szerepet játszott a nemrég bejelentett szerződéshosszabbításában is.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: