DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Perez ugyanúgy harcban van a címért

A Red Bull csapatfőnöke rendkívül elégedett a mexikói pilóta idei produkciójával, szerinte a monacói győzelmet is megérdemelte, a Verstappennel szembeni ponthátránya pedig „semmi”.

Sergio Perez idei első győzelmét hozta a Formula-1-es Monacói Nagydíj, amellyel az összetettben megerősítette harmadik helyezését, ráadásul Max Verstappenre és Charles Leclerc-re is közelített: vb-éllovas csapattársával szemben is csupán 15 pont a lemaradása. Sokak szerint a Red Bull már most Verstappen mögé állt be, amire utalhat a barcelonai csapatutasítás is, Christian Horner szerint azonban Pereznek ugyanúgy van esélye a végső győzelemre:

perez-verstappen-monaco-podium-rb



„Pontosan ugyanúgy harcban van ezért a bajnokságért, mint Max. Kettejük között 15 pont a különbség. Az semmi” – nyilatkozta a monacói viadal után a Red Bull csapatvezetője a Sky F1-nek. „Hosszú még a szezon, és láthatjuk, hogy a Ferrari nagyon gyors autóval rendelkezik. Ezen a hétvégén jobb autójuk volt erre a pályára. A csapat és a versenyzők nagyszerű munkájával, a dupla kiállással sikerült őket legyőznünk. Nem lesznek egyszerűek a következő futamok. Csapatként mindig optimalizálnunk kell a teljesítményünket, s a bajnokság végén kezd majd mindez rendkívül izgalmassá válni.”

Horner arra is rámutatott, hogy nem elég, hogy Monacóban végig erősebbnek tűnt Verstappennél, a mexikói eleve összességében jóval közelebb van címvédő kollégájához 2022-ben, mint egy éve:

„Egész hétvégén jól ment, megérdemelten nyert. Nagyon erős volt a kivezető köre, amikor esőgumikról intermediate-ekre váltott. A csapat utána dupla kiállást tudott végrehajtani, hogy mindketten elkapjanak egy Ferrarit, ami fantasztikus volt. Nagyszerű munkát végez idén. Nézzük csak Dzsiddát, ahol bámulatos pole-t szerzett. Sokkal-sokkal kisebb az időkülönbség Max és közte idén. Micsoda helyszín a harmadik győzelméhez!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: