DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Kemény és szomorú verseny volt

Szombaton még a Q3-ba jutott, vasárnap viszont a pontszerzés sem jött össze a McLaren F1-es ausztráljának, aki annyira lassú volt, hogy bízik benne, hogy valami elromlott az autójában.

Hiába indult a kilencedik rajtkockából a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon, Daniel Ricciardo mindössze a 12. helyen ért célba – miközben csapattársa, Lando Norris betegséggel küzdve is bejött nyolcadiknak. Amikor a futam után arról kérdezték az ausztrált, hogy hova tűnt az előző nap látott tempója a futamra, ő maga sem tudott választ adni erre:

„Ez az a kérdés, amit én is kutatni fogok a megbeszéléseken és a következő órákban” – nyilatkozta a Formula1.com kamerái előtt. „A starttól kezdve nem volt meg a tempó, és nem arról volt szó, hogy alulkormányzott lett volna az autó – mármint az volt, de igazából összességében hiányzott a tapadás.”

ricciardo-mclaren-barcelona-f1



„Nagyon-nagyon lassúnak éreztem a rajtnál, és azt gondoltam, hogy talán túl magasra szökött fel a hőmérséklet vagy van valami a gumikkal. A startnál harcolunk másokkal meg ilyesmi, szóval előfordulhat ez, de három kiállást teljesítettünk, vagyis négy szett gumit használtunk, és mindegyiken lassú voltam. Nem tudom, mi lehetett. Nagyon-nagyon szomorú verseny volt.”

Ricciardo azt is hozzátette, hogy bármennyire is rosszul hangzik, de annyira lassú volt, hogy már-már bízik benne, hogy kiderül, hogy valami probléma volt az MCL36-osával Barcelonában: „Sokkal aggasztóbb, ha nem találunk ilyet. Nem egy vagy két tizeddel voltam lassabb, olykor egy teljes másodpercnek érződött. Nem tudom tényszerűen, de ahogy megelőztek az autók, el is húztak… Kemény volt.”

A többszörös nagydíjgyőztes vasárnapi küszködésére a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl sem tudott magyarázatot adni: „Ami Danielt illeti, miután szombaton bejutottunk a Q3-ba, vasárnap rettenetesen küzdöttünk az autó hátuljával. Amikor jobban próbáltuk nyomni, csak hátrafelé lépdeltünk a futamon, és végül 12. helyen végeztünk. Vár ránk némi házi feladat, hogy megértsük ennek az okát a következő néhány napban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: