DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: Életem egyik legnehezebb futama volt

Mandulagyulladással küzdve, legyengülve ért be nyolcadikként a barcelonai hőségben a McLaren F1-es pilótája – Andreas Seidl csapatfőnök nem is győzte dicsérni a fiatal brit küzdőszellemét.

Egész hétvégén betegséggel küzdött Lando Norris: mint az a futam után kiderült, mandulagyulladása volt a fiatal versenyzőnek. Ennek ellenére a nyolcadik helyen ért célba a McLarennel – miközben Daniel Ricciardo ismét nem szerzett pontot –, és bár a sajtóbeszélgetéseket kihagyta, később azért néhány szóban összefoglalta a Spanyol Nagydíját:

norris-mclaren-barcelona-f1



„Kemény volt a mai nap. Nagyon rosszul voltam a futam előtt, mivel mandulagyulladással küzdök, s ez a rendkívüli hőséggel életem egyik legkeményebb versenyét eredményezte” – idézi Norrist a Formula1.com. „Egész hétvégén némileg hátrányban voltam, mert az energiám nagy része a betegséggel való küzdelemre ment el. Több mérnöki megbeszélést is ki kellett hagynom, ami kompromittálta a hétvégémet, így egyértelműen nem voltam olyan felkészült, mint lehettem volna. Ezt figyelembe véve elégedett vagyok, hogy szép pontmennyiséggel zártam a futamot a csapat számára.”

A fentiek fényében nem meglepő, hogy a wokingiak csapatfőnöke, Andreas Seidl nem győzte dicsérni Norrist: „Természetesen csapatként és én személyesen sem tudunk eléggé köszönetet mondani neki, hogy ezt végigszenvedte. Nagyszerű küzdőszellemről tett tanúbizonyságot. Végül lehetővé tette, hogy négy pontot szerezzünk. Remek volt látni az eltökéltségét.”

Seidl azt is elmondta, hogy természetesen az orvosok is rábólintottak Norris indulására: „Nyilván az orvosokat is bevontuk a döntéshozatalba, és soha nem kockáztattuk volna Lando egészségét. Miután a doktorok zöld jelzést adtak, és Lando is elhatározta magát, belementünk. Egyértelmű, hogy egész hétvégén nem érezte jól magát. A mandulagyulladása miatt alig volt energiája, ami nagy kihívássá tette a versenyét, különösen ebben a melegben” – fogalmazott a McLaren-főnök, aki hozzátette: bíznak benne, hogy a néhány nap múlva esedékes Monacói Nagydíjra meggyógyul a brit, de egyébként több opcióval is rendelkeznek a helyettesítésére (a Mercedesszel közösek a tartalékversenyzőik, de a szezon eleji megállapodás révén akár Oscar Piastrit is kölcsönvehetik az Alpine-tól).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: